Peter Jihde om saknaden efter Tilde de Paula Eby

peter jihde om saknaden efter tilde de paula

Radarparet Peter Jihde och Tilde de Paula Eby är ett minne blott. Men de saknar att jobba tillsammans – än i dag.
Svenska kändisar – då och nu!
Slå på ljud

Programledarna Peter Jihde och Tilde de Paula Eby var ett radarpar i TV4:s “Nyhetsmorgon”. I åratal jobbade de tillsammans och byggde upp en stark relation, både framför kamerorna och utanför.

I en helt ny intervju med Expressen berättar Peter Jihde nu om sin uppväxt, sitt nya program och saknaden efter Tilde.

“En av de jag saknar mest”

Peter kommer från Småland och var ambitiöst lagt, redan som barn. Någonting som fick honom att nå dit han är i dag. När den unge smålänningen kom i kontakt med journalistik för första gången började folk genast se att han hade stor potential, berättar den folkkäre programledaren. Han fick plötsligt göra prestige-intervjuer och leda stora tv-program.

I sex år lede Peter och Tilde ”Nyhetsmorgon” tillsammans. Och de blev snabbt betraktade som en riktig stjärnduo. I dag är han aktuell med programmet ”På gränsen med Peter Jihde” på TV3 och Viaplay där han åker till USA och träffar människor vars åsikter är på gränsen till vad som är accepterat i Sverige.

När Peter får frågan om sin relation med Tilde så svarar han:

– Tilde är en av de jag saknar mest från tiden på TV4. Nyhetsmorgon var häftig att göra, säger han.

När Peter Jidhe gjorde sitt sista framträdande i ”Nyhetsmorgon” blev det oerhört känslosamt i studion. Enligt honom själv var det oerhört svårt att skiljas från Tilde och deras avsked blev tårfyllt.

Foto: TT