Petra Malm lämnar TV4 – situationen under Robinson-inspelningen blev ohållbar

Petra Malm

Nu avslöjas sanningen bakom Petra Malms beslut.

Här är alla programledare i "Robinson"!
0:51

Efter reklamen: Här är alla programledare i "Robinson"!

(0:51)

Slå på ljud

Än en gång får de svenska tv-tittrarna följa ett antal äventyrslystna deltagare i Robinson. Under tiden på ön ställs de inför tuffa utmaningar hela vägen till den berömda Robinson-statyetten.

För första gången är det programledaren och elitsoldaten Petra Malm som delegerar och ger order om vad deltagarna ska göra. Hon tog över jobbet efter att TV4 brutit samarbetet med Anders Öfvergård.

– Jag är den jag är och jag är norrlänning och jag är militär och det kommer inte att gå och dölja. Det finns en tydlig militär kompass i mig så jag kommer vara tydlig och rak men också mycket känslor då jag är en känslomänniska, har hon sagt till Aftonbladet.

Petra Malm

Petra Malm lämnar Robinson efter säsongen.

Jessica Gow

Därför lämnar Petra Malm Robinson i TV4

Petra Malms programledarstil har hyllats av tv-tittarna, men trots detta kommer hon inte tillbaka i rollen när Robinson återvänder våren 2023.

I stället återvänder Anders Lundin, som var programledare för programmet mellan 1999 och 2003, i tv-rutan.

Orsaken är att Petra Malm inte vill vara ifrån familjen för länge och därför valt bort att göra två säsonger per år.

TV4:s trista beslut – programledaren Petra Malm lämnar Robinson

Anders Lundin om situationen: ”Kände likadant”

Ersättaren Anders Lundin ser fram emot att återvända till ön. Han är också fullt införstådd med Petra Malms situation och resonerande.

– Ja, jag kan tänka mig att det blev ganska snabba puckar med två säsonger och det var jättekul att vara där nere i fem veckor och då var det några veckor kvar, säger Anders Lundin till Hänt och fortsätter:

– Jag tror att hon kände likadant att, det är roligt, men det räcker kanske en gång om året, om man har familj och barn i varje fall, och det har hon och det har jag.

Anders Lundin

Anders Lundin återvänder till Robinson-ön våren 2023.

Martin Frick MAF

Foto: TT/TV4