Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Mede blev mamma vid 52 år – känslosamma insikten: "Kommer inte vara med lika länge"

10 sep, 2022, 13:00 

Nu berättar den nyblivne mamman om känslorna inför framtiden.

Annons
5 saker du inte visste om Petra Mede!Brand logo
5 saker du inte visste om Petra Mede!

Petra Mede har nästan i hemlighet blivit tvåbarnsmamma. Det i början av året som hon i Nyhetsmorgon meddelade att hon var gravid i sjätte månaden, och väntade nytillskott.

Det är bekräftat att bebisen anlänt, och Petra har för andra gången blivit mamma. Nu på egen hand, och 52 år fyllda. I en ny intervju berättar hon om tankarna på framtiden när man blir mamma sent i livet.

Avslöjades av misstag

Det var av misstag som bebisen ankomst meddelades i somras. Petra själv har varit väldigt privat, både när det gäller graviditeten och lilla dottern. Vi såg henne höggravid under vårsäsongen av Let's Dance, men sedan var det knäpptyst från den blivande mamman.

Ja, tills hon skulle gästa Tilde de Paula Eby i programmet Tilde, och hon skulle berättar om nästa veckas gäster. Tilde benämner då Petra som "den nyblivna mamman" och plötsligt var hemligheten ute! Men Petra verkade veckan därpå ha tagit det hela med ro.

Annons

Petra Medes tioåriga dotter Adeline fick sig en liten lillasyster vid namn Paula, och Petra verkar njuta av sin lilla familj.

– Jag har kärlek att ödsla på två varelser för resten av mitt liv. Och det enda jag kan hoppas är att de får liv som de tycker är värda att leva, säger hon i SRs program Söndagsintervjun med Martin Wicklin.

Petra Mede och dottern Adeline
Petra Mede och den då nyfödde dottern Adeline 2013.

Vill inte svara på frågan

Petra har berättat att hon blivit mamma på egen hand, men förutom det är det dessutom hennes ålder som gör graviditeten annorlunda. När programledaren Martin Wicklin frågar hur hon blev mamma vid så sen ålder, väljer hon att inte svara.

– Det pratar jag inte om. Det är privat. Men till alla kvinnors, och jämställdhetens stora glädje, så är det nya tider nu. Nu kommer det inte bara bli äldre pappor, utan även mammor som är äldre och med tekniken så är det möjligt. Det är fantastiskt, säger hon.

Annons

Men att hon blev mamma vid sin ålder är något hon kan prata om, och hon berättar att hon är väl medveten om att hon inte kommer vara kvar i sina barn och barnbarns liv lika länge.

– Efter att jag skadade min rygg så har det visat sig att det är fullkomligt omöjligt att lägga livet till rätta. Det kan ju hända saker hela tiden överallt, man kan liksom inte planera det. En sak som naturligtvis är säkert är att jag inte kommer vara med lika länge som kanske mina föräldrar när det gäller barnbarn och sånt där. Det är ju ett faktum, säger Petra i intervjun.

Foto: TT

Annons