Petra Mede lämnade tv-rutan – därför försvann hon

Petra Mede

Foto: TT

Det har varit tyst från tv-profilen ett tag.

5 saker du inte visste om Petra Mede!
0:55

Efter reklamen: 5 saker du inte visste om Petra Mede!

(0:55)

Slå på ljud

Petra Mede är en riktig favorit hemma i tv-soffan – och det är inte svårt att lista ut varför. Hennes rappa och fyndiga kommentarer, säkra sätt framför rutan, och proffsiga framtoning är det inte många som matchar.

Men efter att ha synts överallt och ingenstans under våren har vi plötsligt inte sett henne alls...

Sände live höggravid

Ja, våren var minst sagt fullspäckad för programledaren. Hon syntes i direktsändning varje lördag bredvid parhästen David Lindgren i Let's Dance, och ledde dessutom programmet Hjulet.

Även om var Hjulet förinspelat och inte live, spelades det in på veckodagarna, när det inte stod danstävling på schemat. Och samtidigt som Petra bollade dubbla program såg vi henne dessutom vara höggravid i rutan – snacka om pannben!

Det hela verkar dock inte ha stört Petra, tvärtom. Av allt att döma trivs hon alltjämt med det höga tempot.

– I stället för att slappna av har jag bara gasat, har hon sagt till Aftonbladet.

Att få kombinera mammalivet med en fartfylld karriär passar henne perfekt:

– Jag älskar att få jobba och vara mamma, det är de två sakerna jag tycker är helt fantastiska. Och än så länge har jag fått privilegiet att göra bägge.

Petra Mede och David Lindgren under Let's Dance 2022

En oerhört stilig programledarduo under finalen av Let's Dance!

Karin Törnblom/TT

Marcus Schenkenberg och Jessica Bäckman har fått barn ihop: "Chockad"

Efter Abba-Björns kärleksbesked – nu får han ett tufft bakslag

Därför ser vi inte henne i rutan

Men efter att sommaren tog vid, och våren var slut, har vi inte sett Petra Mede i rutan, något som till exempel Hänt uppmärksammat. Eric Saade kammade hem glasskon i Let's Dance, och alla frågor var ställda i Hjulet.

Lagom till semestern försvann Petra Mede från rutan! Men det hela behöver inte ha en särskilt mystisk förklaring. Säsongerna tog helt enkelt slut, och sommaren är som bekant ingen stor tv-årstid.

Istället tar de flesta programmen, precis som Hjulet och Let's Dance, uppehåll, för att sedan återkomma lagom till att vi börjar återgå till jobb och vardag i höst, eller i vår.

Under våren syntes även Petra i andra program, som matlagningsprogrammet Benjamins, men även det programmet och liknande har ju även dem ett sommaruppehåll.

Om Petra väljer att ta sig ann programledarrollen igen i höst, eller om hon kanske väntar tills den nya Let's Dance-säsongen i vår återstår att se. Förhoppningsvis njuter hon av lite välförtjänt semester!

Foto: TT