Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Petra Medes och Davids Lindgrens speciella relation bakom kulisserna på Let's dance: ”Kan vara vasst”

16 apr, 2022, 15:00 
AvLinus Brännström

De gnabbas och retas med varandra i Let's dance – så här ser Petra Medes och David Lindgrens relation ut bakom kulisserna.
– Han framstår som en mer sympatisk människa än vad jag gör, säger Mede.

Annons
Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony IrvingBrand logo
Petra Mede avslöjar – blev tillrättavisad av Tony Irving

Det var i finalen av Let's dance 2020 som det oväntade beskedet chockade tittarna: David Hellenius och Tilda de Paula Eby meddelade i direktsändning att de skulle lämna programmet.

David Hellenius, som var med redan vid premiären 2006, hade då lett TV4:s underhållningsflaggskepp i 15 ordinarie säsonger i rad.

Beskedet om vilka som skulle ta över Let's dance dröjde flera månader. Sedan avslöjade TV4 att David Lindgren och Petra Mede blir nya programledare.

I fjol gjorde de sin första säsong tillsammans.

– Man kände ju att det var mycket förväntningar och undran kring hur det skulle bli eftersom Hellenius kört det i 15 år. Men det känns som att så fort vi började var det ingen som tänkte på det mer, säger David Lindgren, 39.

David Lindgren och Petra Mede tog över Let's dance inför förra säsongen.

Stora skillnaden i årets Let's dance

Petra Mede, 52, berättar att duon snabbt kunde göra programmet till sitt.

Annons

– Eftersom vi kände att vi matchade varandra så bra så kändes det väldigt snabbt som att vi gör det här till vårt eget. Vi älskar ju dans båda två så jag tyckte att det kändes förvånansvärt naturligt, säger hon.

De jobbade tillsammans för första gången när Petra Mede ledde Stjärnornas stjärna där David Lindgren var en av deltagarna.

– Vi kände väldigt snabbt att vi triggades av samma humor, säger David Lindgren.

Nu leder de sin andra säsong av Let's dance tillsammans och rent innehållsmässigt blir det en stor skillnad jämfört med förra året – då var det, på grund av pandemin, inte någon publik i studion.

– Det krävde ganska mycket av oss för man fick inget gratis. Vi kommer nog att få mycket gratis i år med publiken, man kan rida på en annan våg, sa David Lindgren precis innan premiären.

Nu är de båda programledarna varma i kläderna.

Vassa pikarna till varandra

Vad som däremot är kvar är jargongen mellan de båda programledarna. Under premiärsäsongen delade de ut vassa pikar till varandra i program efter program.

Annons

– Vi driver ju med varandra bakom scen mycket mer än på scen – och då driver vi ändå mycket med varandra på scen, säger Petra Mede.

– Det kan vara vasst ibland och det är härligt, säger David Lindgren.

– Väldigt härligt, fyller Petra Mede i.

I de humoristiska inslagen har Petra Mede framställts som aningen divig och som att hon behandlar David Lindgren lite illa.

– Han har tur, han framstår som en mycket mer sympatisk människa än vad jag gör. Så har det blivit, säger hon och fortsätter:

– Jag gillar ju att retas men David är bra på att retas tillbaka också.

Annons