Petra Medes stora sorg – därför krossas barndrömmen

Petra har en dotter: Adeline, 7.

Petra Mede har burit på en livssorg i flera år. Den rör ett väldigt känsligt ämne: barn.

Petra Mede är en av Sverigest mest folkkära tv-personligheter. Hon började som komiker och utvecklades därefter till ett programledaress med bland andra Guldbaggegalan och Eurovision Song Contest på meritlistan.

Nu är hon aktuell med Stjärnornas stjärna, succéprogrammet i TV4.

Karriärsmässigt har Petra inte haft mycket att klaga på – men på privatfronten har hon haft det tuffare. Petra var 42 när hon fick sin dotter Adeline, och hade gärna fått fler barn.

Petra Mede sörjer: Blir inga fler barn

Petra har en dotter: Adeline, 7.

Petra har en dotter: Adeline, 7.

Men så kommer det inte att bli, menar Petra (som fick Adeline med sin dåvarande partner Mattias Günther). Detta har hon pratat öppet om i flera intervjuer.

– I min generation så väntar man så länge med att få barn. Jag fyllde 43 år två månader efter att min dotter föddes och jag fick reda på att jag lika gärna inte hade kunnat få barn. Jag fick höra att det är två eller fem procents chans att bli gravid när man är så gammal som jag, har hon sagt i podcasten ”Nemo möter”.

“Hade jag bara vetat”

Petra njuter till fullo av Adeline, som har hunnit fylla sju. Men ibland gnager den i henne: ångern över att hon inte började tidigare med att skaffa barn.

– Hade jag bara vetat hur roligt det skulle vara så. Men det är också lätt att säga i efterhand, nu har jag haft möjlighet att göra så mycket saker innan jag fick barn, har Petra sagt till Hänt.

– Jag är ju så tacksam för att jag fick henne, det är mycket mer tacksamhet i det än att jag sörjer att jag inte fick fler.