Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Plötsliga beskedet: TV4-profilerna stoppas från Robinson – tvingas lämna

04 apr, 2022, 11:00 
AvIndra Nordemar
Kaos råder i Robinson. Nu ger Anders Öfvergård ett tråkigt besked.
Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Vi lever ännu i ovissa tider, men när Robinson spelades in i fjol var läget desto mer oförutsägbart. Trots det valde TV4 att dra i gång produktionen av programmet, vilket skulle visa sig få konsekvenser.

Robinson visas just nu på tv och det är under söndagens avsnitt som tittarna chockas av programledaren Anders Öfvergårds besked.

Förödande konsekvenser i Robinson efter TV4:s beslut

Sedan den 1 april 2022 klassas inte längre covid-19 som en allmänfarlig- och samhällsfarlig sjukdom. Men förra året var smittspridningen fortfarande påtaglig. Därför stoppades flera tv-program, men vissa kanaler återupptog sina produktioner.

Inspelningarna skulle då ske med största försiktighet, men i Robinson blev det inte riktigt som tänk.

Annons

Alla deltagare testades självfallet inför sin medverkan. Trots det var det en av de tävlande som bar på viruset när hon anlände till öde ön i Västindien.

Deltagarna tvingas lämna Robinson 2022

Christina Nordback kände sig krasslig när hon gav sig in i tävlingen, vilket hon meddelade till deltagar-ansvarig, men fick då svaret att det är en "AC-förkylning".

Några dagar senare fick hon och en annan i lag Syd uppsöka läkare.

– Vi hade en natt av extrem magsjuka där vi hade spytt kopiösa mängder hela natten, så vi visste inte om vi skulle till sjukhuset för att vi var så sjuka och uttorkade, eller om det är corona. Vi fick tjata oss till att få åka till sjukhuset, säger hon till Aftonbladet.

Sedan kom beskedet att de testat positivt och tvingades därför avbryta sin medverkan i Robinson. Resterande i laget sattes i karantän på ön.

Men i kvällens avsnitt visar det sig att smittan spred sig – och kvar var till slut bara två på den ödesdigra stranden.

Annons

– Det är jävligt tufft. Det är inte vad jag signade upp för. Nu orkar man inte mer, säger deltagaren Jabril Smith i programmet innan han lämnar.

Anders Öfvergård och TV4 fick därför ta till drastiska åtgärder och göra om programmet – nu återstår det att se hur det här spektaklet utspelar sig!

Foto: TT

Annons