Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

PR-kvinnan vansinnig efter mötet med Bianca Ingrosso: "Oempatiskt och omänskligt"

05 jul, 2023, 07:00 
Vendela Lönnqvist
Det var hårda ord till Bianca efter protesten.
Det var hårda ord till Bianca efter protesten.

Ulrika Good jobbar med PR. På Twitter är det ord och inga visor efter en scen ur HBO:s serie "Imperiet Bianca".

Annons
Här är Bianca Ingrossos nya lyxvåning – se filmen!Brand logo
Här är Bianca Ingrossos nya lyxvåning – se filmen!

"Imperiet Bianca" är dokumentärserien på HBO Max som under flera år följt entreprenören och influencern Bianca Ingrosso, 28, och hennes närmsta krets både i arbetslivet och privat.

Värme möter kyla i serien när tittarna bjuds in till att höra både familjens och vännernas ord om Biancas driv och framgångar – men också vittna till det hat som 28-åringen får utstå på en daglig basis av okända personer.

"Imperiet Bianca" följer Caias tillväxt

Mycket av seriens fokus handlar också om Biancas minst sagt lyckade sminkbolag Caia, vars upp-och nedgångar skildras i dokumentären.

Och tydligt är det att Bianca hyser stark kärlek till sitt företag och att pengar aldrig varit hennes största fokus. Istället handlar det för henne om att skapa bra produkter, vara kreativ och ha kul.

Pernilla Wahlgrens nervösa ögonblick – här får Bianca se husetBrand logo
Pernilla Wahlgrens nervösa ögonblick – här får Bianca se huset

Bianca Ingrosso ångrar affären med Verdane

Men saker tog sig en törn när Caia såldes till det norska riskkapitalbolaget Verdane – en affär som Bianca idag ångrar.

Annons

– Ingen mår bra på Caia av att vi jobbar så hårt och våra kunder kommer inte klara av att vi bara trycker ut så här mycket. Jag är ju livrädd för att det bara ska bli ett av alla företag som gör det för pengar, säger Bianca i avsnitt tre av ”Imperiet Bianca”.

Och att Verdanes största fokus ligger på den ekonomiska vinsten är inget som går någon obemärkt förbi i dokumentärserien.

"Vill knappt ha barn längre"

Under ett strategimöte med styrelsen ifrågasätter och protesterar Bianca mot Verdanes tillväxtplaner för Caia, och avslutar med att säga att hon "knappt vill ha barn längre", eftersom företaget tar så mycket av hennes tid och energi.

Cecilia Nytorp är Verdanes styrelseledamot, och som svar på Biancas protest svarar hon:

"Det är bra. Det gillar vi att höra."

PR-experten reagerar på orden till Bianca

Nu har PR-experten Ulrika Good tagit sig till Twitter efter att ha sett "Imperiet Bianca" – och det är just den scenen som får henne att reagera starkt.

Ulrika Good reagerar på orden till Bianca.
Ulrika Good reagerar på orden till Bianca.

"Så häpnadsväckande oempatiskt och omänskligt. En riskkapitalist som pratar om att hon vill att hennes nya kassako ska omsätta en miljard om något år 'gillar att höra' frontfiguren säga att hon knappt vill ha barn längre (sånt man slänger ur sig för att visa sin ståndpunkt)", skriver hon på Twitter.

"Det känns skönt att se hur rasande Bianca blir", fortsätter Ulrika och syftar till Biancas ord i synken efteråt, där hon erkänner sin ånger över att ha sålt Caia till Verdane:

"Det här är det största misstaget jag gjort i mitt liv", säger Bianca.

Annons