Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Presidentfru mötte premiärministerfru i Washington

17 mar, 2012, 08:14 
Agneta Nisbeth
Annons

Den amerikanska presidenten Barack Obama och hans hustru Michelle Obama tog häromdagen emot den brittiska premiärministerparet som just nu är på USA-besök i två dagar.

Annons

I onsdags välkomnades den brittiske premiärministern David Cameron och hans fru Samantha formellt till Vita Huset för en dag av möten och senare även en middag. Både Michelle och Samantha var klädda i blått, ni ser dem vant posera för fotograferna med sina makar på bilderna här intill.

19 kanonsaluter

Detta var den första formella utlandsresan för David och Samantha och 19 kanonsaluter sköts inför en skara på 7000 på South Lawn, till deras ära när de anlände.

Under mötet pratade de två ledarna bland annat om deras gemensamma mål att främja frihet över hela världen och deras gemesamma militära uppdrag i Afghanistan och andra konflikter.

Värdighet

– Vi tror på den inneboende värdigheten i varje människa, vi står enade för att föra utveckling och lyfta nationer och männiksor ur fattigdom, sa Obama bland annat i sitt tal.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av: Eveline Eriksson

Foto: IBL

Läs även:

Annons