Programledaren Petra Nordlund lämnade allt – förändrade livet och bytte namn

Från morgonsoffan i TV4 till hemmafruliv i England. Tidigare nyhetsankaret Petra Nordlund förändrade sitt liv totalt för ett par år sedan. Det här gör hon i dag!
Slå på ljud

De flesta av oss känner nog igen Petra Nordlund, som i flera år syntes i TV4:s "Nyhetsmorgon" och som nyhetsankare i kanalens nyhetssändningar. Men efter 20 år på kanalen bestämde hon sig plötsligt för att göra en totalförändring i livet – nämligen att lämna sitt jobb och flytta till England.

Petra Nordlund McGahan flyttade för kärlekens skull

Flytten gjorde hon för att komma närmare sin man, Peter McGahan, som hon har fyra barn tillsammans med. I tidigare intervjuer har hon, som numera heter McGahan i efternamn, berättat att hon har haft ett heltidsjobb med att ta hand om barnen Fred, 15, Björn, 11, och Anders, 8, samt bonusbarnen Henry, 20, och Julien, 18.

LÄS MER: SVT-profilerna som försvann – mystiska avhoppen

– Barn är min grej. Jag borde ha börjat tidigare, men jag träffade inte Peter förrän jag var 33 och jag var 43 när vi fick vårt yngsta barn Anders, berättade hon i en intervju med NSD 2017.

Jobbar fortfarande för TV4

Förutom att vara hemmafru har Petra även frilansat. Hon har bland annat varit programledare för "Brottscentralen" samt gjort inhopp hos TV4 som utrikeskorrespondent och nyhetsankare.

Hon har också berättat att hon gärna återvänder till Sverige, även om det är oklart när det kommer att ske. För även om hon trivs i sitt nya hemland menar hon att det finns vissa skillnader mellan länderna.

LÄS MER: Lasse Bengtsson försvann – varnar efter Nyhetsmorgon

– Jag tycker att Sverige är bättre. Framförallt skolsystemet är väldigt segregerat och orättvist i England. Det är väldigt mycket privatskolor och de har stor nivåskillnad. Du ska ha mycket pengar för att ge dina barn en bra utbildning. Sedan finns det bra statsskolor som några få kommer in på, men det är ett krångligt och komplicerat utbildningssystem där barn pressas hårt från tidig ålder. Min äldsta son kom in på en statlig grammar school, men vi valde ändå en privatskola, för det var bara pojkar på den statliga skolan och det kändes uråldrigt, sa hon till NSD.

Petra Nordlund McGahan arbetar som utrikeskorrespondent för TV4.

Foto: TT