Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Programledaren sparkas från Efter fem: "Jätteledsen"

21 feb, 2024, 16:30 
Vendela Lönnqvist
Programledaren tvingas bort från rutan i Efter fem.
Annons

Efter fem är aktualitetsprogrammet som tar upp allt från världsläget och allvarliga nyheter till sociala medier och spännande livsöden.

En person som tittarna varit vana att se är TV4-profilen Filip Stiller Borowicz, 41, vars roll i programmet har varit att presentera nyheterna.

Här är profilerna i "Efter fem"Brand logo
Här är profilerna i "Efter fem"

Därför har Filip Stiller Borowicz försvunnit från rutan

Men sedan det nya året gjorde intåg har Filip lyst med sin frånvaro i rutan.

I en intervju med Hänt berättar han om varför.

– Jag har fått börja som redaktör nu, efter årsskiftet. Och det har ju varit tufft för jag har inte haft den rollen så mycket förut. Jag har framför allt varit programledare tidigare.

Har med nedskärningarna att göra

Filip förklarar att det har att göra med kanalens nedskärningar som inträffade i höstas, varpå den forna programledaren fick ta på sig rollen som redaktör för Efter fem istället.

Annons

– De hade då färre programledarplatser kvar. Så att jag fick tyvärr lämna min, eftersom jag var på nyheterna. Så jag blev flyttad till att bli redaktör för Efter fem, fortsätter han till Hänt.

Filip om att lämna programledarrollen: "Jätteledsen"

Men det är inga sura miner från Filip, som tycker att jobbet är spännande även om det var läskigt i början.

– Nu har ju jag lärt mig det här, och känner att det är stort att jag kan det här också. För det är ju verkligen ett plus att ha den här kunskapen. Men det är klart att jag blev ledsen när jag fick veta att jag inte skulle få vara kvar som programledare. Det var jag jätteledsen över, det ska jag inte sticka under stolen med. Men det har blivit bra, och förhoppningsvis får jag komma tillbaka mer som programledare i framtiden.

Men misströsta ej! Helt borta i rutan kommer han nämligen inte vara. När Eurovision Song Contest drar igång i Malmö kommer Filip sändas ut som TV4:s tv-reporter. Det blir fjärde året i rad för Filip.

Annons