Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Radioprofilen ber om ursäkt - efter uttalandet i livesändning

24 aug, 2023, 10:30 
Samuel Björn
Jonas Nilsson
Jonas Nilsson

Kanalen blev anmälda till Granskningsnämnden efter uttalandet - nu ber programledaren om ursäkt.

Annons

Igår morse väckte Morronrocks programledare Jonas Nilsson många tittares känslor med ett kontroversiellt uttalande i livesändning. Rockklassiker blev under dagen anmälda till Granskningsnämnden - och nu har både kanalen och programledaren själv bett om ursäkt för händelsen.

Programmet anmält till granskningsnämnden

I Rockklassikers morgonprogram Morronrock igår dök björnattacken i Ljusdal tidigare i veckan upp som samtalsämne.

Programledaren Jonas Nilsson ska då enligt upprörda personer som skrivit i sociala medier liksom en kvinna som anmält programmet till Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) ha sagt att jägare borde skjuta sig själva, och på vilket sätt, i stället för björnar, skriver Expressen.

Jonas Nilsson uttalande upprörde många lyssnare.

Efter programmet gick kanalen ut och bad om ursäkt för uttalandet. Kanalens produktchef Daillou Axelsson skriver i ett mejl till Expressen:

Annons

”Morronrock är en livesänd underhållningsshow som bygger på humor och aktualitet. I dag landade ett skämt om björnjakten helt fel vilket jag beklagar. Programledarna känner samma sak och kommer ta upp situationen i morgondagens sändning.”

Jonas Nilssons ursäkt i programmet

Och imorse var det dags för nästa ursäkt, denna gång från programledaren själv i direktsändning.

– I går var det stormigt kring oss kan man säga. Det är björnjakten som är i full gång, och vi ”snickesnackar” en hel del i det här programmet, och käften bara går i bland Jonas, säger Linda Fyrebo, programledare-kollega. med Jonas i Morronrock.

– På mig ja, svarar Jonas Nilsson och fortsätter:

– I går var det något som landade fruktansvärt fel och jag tar, som politikerna säger, fullt ansvar för mitt misstag.

Jonas förklarar att det var något som flög ur honom i farten men att han är ledsen över att ha sårat flera av sina lyssnare.

– Det var direktsändning. Det var tjo och tjim, och det landade alldeles galet. Jag vill faktiskt be om ursäkt. Inte någon sladdrig ursäkt utan en uppriktig ursäkt till de människor som tog illa vid sig, säger Jonas Nilsson

Annons