Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rapport-Katarina Sandströms dolda liv – som hon inte vill prata om

20 sep, 2023, 15:30 

Det här vill Katarina Sandström hålla för sig själv.

Annons

Katarina Sandström, 49 är ett oerhört välbekant ansikte i rutan. Hon har synts i Rapport sedan 2002, och kännetecknas av hennes oerhörda professionalism.

Men trots hennes många år av trogen tjänst i rutan är det ytterst få som känner till Katarinas privatliv. Och det är inte omedvetet.

Här är Sveriges 5 rikaste!Brand logo
Här är Sveriges 5 rikaste!

Därför ställer inte Katarina Sandström upp på intervjuer

Till skillnad från många andra folkkära profiler är Katarina ytterst sparsam med intervjuer. Ja, hon lyckas vara ett av våra mest igenkännbara ansikten – men ändå anonym.

Annons

Det är inte av en slump, hon värnar om sin trovärdighet som nyhetsankare. Det berättade hon i en av hennes ytterst få intervjuer, för Svenska Dagbladet år 2009.

– Jag beskrivs ofta som en person med hög integritet. Att jag inte vänder ut och in på mitt privata liv är bra för min yrkesroll. Då folk tittar på nyheterna ska inte jag vara i fokus, utan nyheterna. Det här är mitt sätt att ta hand om mig själv, förklarade hon då.

Katarina Sandström på röda mattan
Ibland lämnar Katarina studion och dyker upp på gala.

Katarina Sandströms okända liv – som hon inte vill prata om

I den sällsynta intervjun lyckades hon också dela med sig av en glimt ur sitt privatliv. Men hon är inte sparsam med detaljer – det här är en okänd del ur hennes liv som hon gärna inte pratar om.

Annons

Det handlar om hennes tro, som tidigt blev en del av hennes liv. Hon växte upp i Tavelsjö, och föräldrarna som varit engagerade i Svenska kyrkan såg till att lära henne om aftonbönen.

– Min trygghet kommer från min kristna tro och all kärlek jag har fått under min uppväxt. Jag får mycket värme från människorna omkring mig.

Ja, under sin uppväxt ville Katarina själv länge bli präst. Men mer än så vill hon inte prata om den delen av sitt liv.

– Min tro ger mig styrka och mod, men den känns väldigt privat, har hon tidigare sagt till DN.

Foto: TT/SVT

Annons