Rapport-stjärnan Lisbeth Åkermans dolda kamp som tittarna inte får se

27 mar, 2023, 05:00 

Hon är ett av SVTs mest kända ansikten. Men utanför rutan händer saker tittarna inte har någon aning om.

Annons

Lisbeth Åkerman kräver knappats någon närmare beskrivning. Hon kan ju faktiskt ha ett av landets kändaste ansikten efter hennes insatser i Rapport sedan 2005.

Men framgången har en baksida. Här är den tuffa delen av Lisbeth Åkermans liv som tittarna inte får se.

Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan
Här är Sveriges 8 rikaste kvinnor – hela listan

Lisbeth Åkermans kamp bakom kulisserna

Det råder ingen tvekan om att Lisbeth är folkkär. Redan bara ett par år efter att hon intog rollen som nyhetsankare i Rapport fick hon frågan att vara julvärd på SVT. Hon tackade ja, och det blev en av de mest lyckade av sitt slag. När en undersökning gjordes efteråt av tidningen Expressen stod det klart att hon fick full pott av tv-tittarna.

Lisbeth Åkerman som Julvärd 2009
Lisbeth blev en av de mest omtyckta julvärdarna.

Trots att hon är så ofattbart känd, är Lisbeth oerhört privat. Hon har inte ställt upp i särskilt många intervjuer, och håller sig gärna under radarn. Men trots idoga försök att inte bli en "superstjärna" blir hon såklart igenkänd på gatan.

Annons

– Eftersom jag jobbar i den roll som jag gör nu så möter jag tittare varje dag och jag kan inte ta på mig vad som helst och gå till affären, jag försöker se tillräckligt proper ut för att gå ner och köpa mjölk eftersom jag blir visuellt granskad nästan var jag än är, har hon berättat för Expressen.

Det blir givetvis en kamp att bolla att vilja vara privat och anonym, och synas i tv nästintill hela tiden. Extra tufft är det att det hindrar henne i vardagen.

– När man möter den sortens uppmärksamhet överallt så undviker man vissa sammanhang. Jag åker kanske inte tunnelbana hem en lördagskväll om jag är ensam.

Lisbeth Åkermans avslöjande om kärleken

Eftersom Lisbeth Åkerman är så hemlig av sig, finns det också många frågetecken kring hennes privatliv. I intervjun med Expressen 2017 berättade hon att hon inte har någon partner, och hon är fortsatt skriven som ogift. Så om hon hittat kärleken idag är oklart.

Annons

Anledningen till att hon väljer att rygga undan från rampljuset är hennes yrkesroll. För Expressen berättar hon att hon försökt att behålla sin integritet, och att hon inte vill att tittarna ska fundera över något hon sagt när hon ska läsa upp nyheterna.

För att vara så anonym som hon är, har SVT-stjärnan en aningen otippad dröm: att medverka i Let's Dance! Även om många hade älskat att se Lisbeth släppa loss framför Tony Irving lär det tyvärr inte hända, i alla fall inte så länge hon rattar Rapport.

– Du kan ju tänka dig hur det skulle vara: ena kvällen ser du mig dra en cha cha och nästa kväll presenterar jag nyheterna. Det går inte, har hon sagt till Expressen.

Lisbeth Åkerman
Trots att hon har miljonpublik vet folk inte så mycket om Lisbeth.

Foto: TT

Annons