Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Stela stämningen i SVT – Pia Herrera utskälld av kollegan i sändning

22 mar, 2023, 10:42 
Pia Herrera

Pia Herrera skapade dålig stämning i SVT:s Morgonstudion.

Annons

Pia Herrera var länge ansiktet utåt för SVT-långköraren Go' kväll. Med sitt lugn och sin trygga närvaro blev hon en tittarfavorit – även om Go'kväll-äventyret tog slut hastigt och lustigt.

– Några veckor före jul fick jag en chock när vår gruppchef sa att de självklart ville skriva kontrakt med mig för hela 2022, men att det blir mitt sista år. Jag förstod ingenting, vad då sista? har Pia berättat för Aftonbladet.

Pia Herreras avslöjande om framtiden i rutanBrand logo
Pia Herreras avslöjande om framtiden i rutan

Pinsamma stämningen efter Pia Herreras fråga

Numera sitter Pia i Morgonstudion, SVT:s motsvarighet till TV4:s Nyhetsmorgon. Där ställde hon till med en mindre scen när hon plötsligt frångick kutym och blev riktigt intim – med sina kollegor.

Hela Morgonstudion-gänget stod samlade när Pia plötsligt tog ton.

Annons

– ... På tal om att vara trogen, låt oss prata lite grand om otrohet. Jag vet att det är en konstig fråga, men om ni skulle välja veckodag att vara otrogen mot din partner, vilken skulle ni välja då?

Stämningen förändrades snabbt i rummet. Ingen kände sig direkt manad att svara, och Kulturnyheternas Rebecca Haimi verkade skakad.

– Det är en absurd fråga, Pia! Finns det bra eller dåliga svar? utbrast hon.

"Fnissig och konstig stämning"

Pia la sig platt och valde att gå vidare utan större omsvep.

– Det är svårt för oss att svara på den frågan, men det finns faktiskt ett svar och vi kommer få svar av psykologen Angela Ahola.

Pias programledarkollega Olivia Elander kände sig tvingad att påtala att atmosfären i rummet blivit lite laddad.

– Lite fnissig och konstig stämning här, Pia. Jag tycker att vi bollar över till Petra och nyhetssammanfattningen den här morgonen så kanske vi får lite styrordning här, säger Olivia.

Utöver tv-uppdragen är Pia även programledare i P4-klassikern Karlavagnen. Det var en rekrytering som förvånade Pia mest av alla.

– Jag undrade om de hade tänkt rätt. Hon som ställde frågan var väldigt övertygande och sa att de ville ha mig och att jag passar perfekt. Så jag sa ja på stående fot utan att riktigt veta vad det handlade om, har Pia berättat för Aftonbladet.

Annons