Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Reagerar direkt efter märkliga bilderna på Anders Pihlblad: "Känns inte som du"

08 okt, 2023, 16:41 

Bilderna på Nyhetsmorgon-stjärnan får följarna att reagera – eller är det verkligen Anders?

Annons

Anders Pihlblad är en mångårig profil på TV4 som under åren skaffat sig en stor skara beundrare. På Instagram har han över 70 tusen följare, som helt enkelt inte får nog av att bara se honom i rutan.

Men när Anders publicerade bilder på sig själv var det många som ryggade undan – ja, de tycker till och med att det var lite kusligt.

Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders PihlbladBrand logo
Profilens mörka förflutna – det visste du inte om Anders Pihlblad

Följarna reagerar på udda bilderna på Anders Pihlblad

Det Anders har gjort är att följa en populär trend som florerat på sociala medier. Genom ett AI-verktyg laddar man upp bilder på sig själv, och datorn genererar sedan "nya" foton på dig i ett nytt skrud.

Det trenden går ut på är att visa hur man hade sett ut i en amerikansk yearbook, alltså den årsbok som släpps i slutet av skolåret för att visa upp elevernas meriter.

Annons

"När AI skapar min årsbok från gymnasiet 😅 Vad tycks?" frågar sig Anders Pihlblad följarna och laddar upp ett bildspel som du kan se nedan:

Ja, den artificiella intelligensen är skicklig, för visst ser det ut som en yngre Anders i rugby-kläder och med ryggsäck. Men följarna är inte helt övertygade, de tycker sig se något kusligt i bilderna.

"Lite läbbigt, även om du ser fin ut, men det är ändå något som känns....läskigt i uttrycket. 😮Det där varma hjärtat kommer liksom inte riktigt fram. 🙄" Skriver en person under bilden.

"Så fin men lite läskigt" Konstaterar en annan.

"Fantastiskt!!! Är dock lite osäker på AI tycker det är lite läskigt" Skriver en tredje.

Chocken i Efter fem – Anna Brolin tappar hakan

Kollegan tillika maken Henrik Alsterdal i Efter fem valde att testa trenden han med. I sändning visade han upp AI-genererade bilder på både han och Anna Brolin.

Och chocken var ett faktum:

– Oj.. oj.. Oj! Gud vad läskigt! Intressant att se det här får man ändå säga, utbrister Anna Brolin när hon får se bilderna.

Sedan är det dags för Henrik Alsterdal.

– Men gud! Oj oj oj oj oj! skriker Henrik när han ser bilderna på sig själv.

När man sedan lägger de falska bilderna bredvid hur Anna och Henrik såg ut när de var unga konstaterar dock Filip Stiller att den inte är helt fel ute.

– Det är ju rätt likt alltså, det måste man ändå säga.

Henrik Alsterdal tittar på bilder i Efter fem
De riktiga bilderna till vänster, och AI-genererade till höger.

Foto: TV4

Annons