Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Renée Nybergs beslut med maken David Hellenius – därför tackar hon nej

02 jan, 2022, 08:00 

Renee Nyberg och maken David Hellenius har fått frågan om att vara med i På spåret i SVT flera gånger. I podcasten TV-fabriken med Fredrik Ralstrand berättar hon varför de tackat nej.

Annons
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"Brand logo
Lasse Kronér om tuffa tiden: "Vad i helvete händer?"

Renée Nyberg är en av Sveriges mest folkkära programledare och tillsammans med maken David Hellenius bildar hon en duo som är svår att slå när det kommer till älskvärdhet.

Som ett av Sveriges mest profilerade tv-par finns det såklart en fråga de fått många gånger, men alltid tackat nej till. Det handlar om en eventuell medverkan i På spåret i SVT.

I senaste avsnittet av podcasten Tv-fabriken med Fredrik Ralstrand berättar hon om anledningen till att de aldrig tackat jag till en medverkan.

– Vi har fått den frågan några gånger. Det är ju det där att man inte vill genera sig inför hela svenska folket, säger hon i podden.

David Hellenius och Renée Nyberg med priserna för Årets manliga respektive kvinnliga programledare Kristallen 2020.

Renée Nyberg: ”Alltid en fråga”

Sen finns det även ett annat dilemma. Både Renée och David jobbar i vanliga fall på TV4 och På spåret sänds i SVT. En konkurrenssituation som inte alltid är så lätt att navigera.

Annons

– Det där är alltid en fråga om medverkan i andra kanaler. Skulle vi ha nåt program som sänds mittemot på spåret tror jag tv4 skulle ha svårt att godkänna det. Let’s Dance gick väl mot På spåret och det hade varit svårt att få in samma programledare i samma program, säger Renée i podden.

Annons