Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Renée Nybergs tystnad om skilsmässan – så lever kända exet i dag

20 jan, 2024, 11:00 
Renée Nyberg

Renée Nyberg har gått igenom en skilsmässa hon varit mycket tyst om. Här är sanningen om hur hennes kända ex lever i dag.

Annons
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”Brand logo
Renée Nyberg om första mötet med David Hellenius: ”Går inte att förklara”

I dag är Renée Nyberg, 57, och David Hellenius, 49, ett av Sveriges mest framstående kändispar, men så har inte alltid varit fallet.

Nej, innan Renée och David började jobba ihop och föll för varandra var Renée gift med en annan man, även han framträdande i nöjessverige.

Renée har varit väldigt tyst om skilsmässan under alla dessa år men nu har Nyheter24 kartlagt hur exet Jan Zachrisson, 63, lever i dag.

Så lever Renée Nybergs ex i dag

Renée och David träffades i samband med att de spelade in TV3-programmet Slussen tillsammans och till slut växte kärlek fram.

Det bekräftade Renée för Aftonbladet i juli 2007. Den 14:e maj samma år ansökte hon om skilsmässa till Stockholms tingsrätt.

Men vem är egentligen mannen som hade Renées hjärta innan David? En annan framgångsrik mediaprofil, är svaret.

Annons

Jan är tidigare nöjesschef på TV4 och har jobbat med program som Fångarna på fortet och Bingolotto.

Även i dag jobbar Jan inom media som storägare och kreativ chef på Zodiak Media som äger produktionsbolag som Jarowskij och Mastiff.

Enligt Nyheter24 spelar han även i punkbandet Diestinct och är i dag omgift och bor i en närförort till Stockholm.

Renée själv har varit väldigt tyst om skilsmässan men nämnde den i förbifarten i en intervju med Hemmets journal 2008, då i relation till vänskapen och samarbetet med Mia Törnblom:

– Hon är oerhört rakt på sak vilket beror på att hon har levt i en hård verklighet. Hon är nog så långt ifrån min naivitet man kan komma! Det blev som någon form av terapi och det var nyttigt för mig. Jag genomgick dessutom en skilsmässa under den här perioden, sa hon då.

Annons

Mycket mer än så har inte sagts. Däremot pratade nyligen Renées äldsta son, Tom, i tv om föräldrarnas skilsmässa.

Renée Nyberg och Jan Zachrisson står bredvid varandra
Renée Nyberg med dåvarande maken Jan Zachrisson, 1998.

Orden om Renée Nybergs skilsmässa

Renée och Jan fick två barn tillsammans, dottern Emma, 28, och sonen Tom, 23. Renée har även sonen Leo, 17, med nuvarande maken David.

Nyligen såg vi Tom i Renées brygga - han jobbar egentligen bakom kulisserna med programmet - där han pratade om när hans mamma och pappa gick skilda vägar.

– Ni skiljde ju er när jag var tre år. Man är liksom van vid det. Men då blir det också så att man måste vara med den där veckan, sa han då.

David Hellenius satte även ord på hur det är att vara en "skilsmässofamilj" till GALA magasin innan jul:

– Vi är ju en skilsmässofamilj så det blir med ex, barn och hundar. Vi kommer att åka runt en del, lite splittrat men jag tycker ändå att det funkar. Det finns ingen ångest i det.

Foto: TT

Annons