Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Richard Herrey i sorg – pappan Willy död: "Otrolig supporter"

19 jun, 2024, 09:54 
Vendela Lönnqvist
Claudio Bresciani/TT
De tre bröderna Herreys pappa har avlidit vid 94 års ålder.
Annons

Bröderna Herrey sörjer.

Under måndagen avled de musikaliska bröderna Richard, Per och Louis pappa Willy Herrey. Han blev 94 år gammal.

Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammalBrand logo
Hans Wahlgren är död – blev 86 år gammal

Bröderna Herreys pappa har dött

Till Expressen berättar Richard Herrey att känslorna är tunga, men att det inte var helt oväntat med tanke på pappans ålder.

– Det var inte helt oväntat att slutet skulle komma inom en närtid men det är alltid ett sorgligt avslut när människor går ur tiden.

Willy Herrey, far till Bröderna Herrey, visar upp en bild på hans söner, i hans hem i Beverly Hills, California 1984.David Vondrak/ UPI/ TT

Han beskriver Willy som "en drömmare och en visionär" fylld med tankar och idéer, som alltid var exalterad på att hitta på saker.

Annons

"En otrolig supporter"

Pappan var också källan till deras musikaliska intresse, och en enorm supporter.

– Han var en förutsättning för att vi bröder skulle kunna jobba med det vi ville och få jobba med musiken. Han var en otrolig supporter i allting vi gjorde. Det var ju väldigt roligt för honom att se att vi fick sådana framgångar som vi fick, säger Richard till Expressen.

Reste hem från USA

De tre bröderna har även fyra systrar, och samtliga går nu igenom en sorgperiod. De har samlats i Sverige eftersom flera av dem bor i USA.

– Alla bearbetar och känner på olika sätt. Men han var väl omhändertagen in i det sista och det gick ändå relativt fort på slutet. Min bror Louis slängde sig över Atlanten och lyckades komma bara några dygn innan han gick bort. Så att det var väldigt fint.

Annons