Rickard Olsson – sanningen bakom varför han försvann från tv

Rickard Olsson

Rickard Olsson försvann plötsligt spårlöst från tv-rutan. Här är sanningen bakom.

Rickard Olsson är en av Sveriges mest profilerade programledare. Han har lottat ut bilar i Bingolotto, lagt fram slamkrypare i Vem vet mest och rundat av veckan i Söndagsöppet.

Men nu syns han inte i rutan längre. Inte sedan han hoppade av Bingolotto i april i fjol.

– Mitt avtal går ut efter den här säsongen och jag hade redan bestämt mig för att inte förlänga, utan gå vidare i mitt liv och i min karriär, sa Rickard i pressmeddelandet som TV4 skickade ut.

Sanningen – därför försvann Rickard Olsson från tv

Rickard Olsson

Rickard Olsson valde att ta ett kliv tillbaka.

Det är inte bara för tittarna som Rickards plötsliga frånvaro är förbryllande. Det har varit en stor omställning för 53-åringen själv.

– Herregud, jag har varit i tv varje säsong höst och vår. Jag gjorde Bullen, Söndagsöppet , Nyhetsmorgon, Bingolotto varje vecka, Vem vet mest varje dag. Jag har varit i rutan minst en gång i veckan ända sedan 98, säger Rickard i en intervju med Expressen.

Vad gör Rickard istället för tv-jobben då? Jo, han sänder radio i stationen Star FM och umgås med sin fru, Giselle Essé Hyvönen.

Han påstår att rutan inte lockar alltför mycket längre.

– Jag saknar det inte så mycket som jag kanske trodde faktiskt. Jag saknar moderatorjobben, de har ju också uteblivit väldigt mycket. Att stå på scenen och moderera. Det kan jag sakna nästan mer än just själva tv-grejen, säger Rickard till Expressen.

Det gör Rickard Olsson nu

Rickard har också ett passionsprojekt som slukar en del tid. Sajten Vetgirig.nu, en frågesportsplattform som han driver med två andra.

– Ger man det en ansiktslyftning kan det bli hela Sveriges frågesportsplattform helt enkelt. Och på sikt, om man får drömma stort, översätter man de där frågorna. För det finns ingen motsvarighet i världen. Någon slags frågesportens Facebook, säger Rickard.

LÄS MER: Helena Segers okända liv – utan Zlatan

LÄS MER: Anna Skipper lämnade Sverige utblottad – livet med nya kärleken

LÄS MER: Svenska skidlandslaget – bråken, skandalerna, kärleken och miljonerna

LÄS MER: De får bo på kungens privata ö – reglerna som gäller