Rickard Olssons ekonomiska problem - kan inte möta exfruns krav

23 apr, 2023, 17:00 
Rickard Olsson

Rickard Olsson berättar om känslorna kring hustvisten...

Annons

Rickard Olsson, 56, har varit öppen om sin och ex-fruns ouppklarade tvist kring TV-profilens gamla hus.

Det var efter ett tuff uppbrott från ex-flickvännen som Rickard 2020 hittade kärleken på nytt. Den här gången var det i frisören Giséle Hyvönen, 46.

Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

Kärleken frodade snabbt efter att de mötts via en dejtingsajt - på nolltid blev det aktuellt med samboskap och giftermål.

I oktober i fjol tog makarna beslutet att skilja sig - då började oenligheterna dem emellan på riktigt. Bodelningen blev svårare än tänkt.

Via ett gåvobrev hade Rickard skänkt halva sin villa med strandtomt i Saltsjö-Boo till Giséle. Taxeringsvärdet på huset är 8 450 000 kronor, vilket gör att hälften, 4 225000 kronor, är Giséles.

Annons

Under tiden som den juridiska tvisten pågår bor Rickard i ett litet hus på tomten. I attefallshuset bodde hans dotter Asta förut. I det stora huset bor ex-makan Giséle med sina två söner, något som programledaren berättat om för pressen.

Tvingas han ge exhustrun halva taxeringsvärdet är det inte ekonomiskt möjligt för honom att bo kvar.

Rickard Olsson, Giséle Essé
Rickard Olsson och frun Giséle Essé var gifta i drygt 2 år.
Annons

Rickard Sjöbergs nya ord om situationen med ex-makan

Nu väljer TV-profilen att berätta mer om sina tankar kring hustvisten.

Vad Rickard lärt sig av situationen och huruvida han ångrar något - det vill han ännu inte svara på.

– Det finns den gamla klyschan att det kinesiska ordet för kris är detsamma som möjlighet. En vacker dag kanske jag kommer att säga att det här var det bästa som kunde hänt mig i mitt liv, det löste alla knutar. Eller så blir det ”fy fan!” och så ångrar jag mig resten av livet. Det är svårt att säga när man står mitt i det, sa han nyligen till Aftonbladet.

Rickard vill understryka att han inte är bitter kring situationen.

– Jag är inte bittert lagd, tro det eller ej. Däremot kan jag älta saker, men det är inte samma sak som att vara bitter. Jag älskar uttrycket ”gå vidare är silver, älta är guld”, förklarar han.

Giséle har pratat med Aftonbladet om den pågående tvisten. Hon hoppas att det så småningom ska lösa sig.

Annons

– Jag känner mig hoppfull ändå. Jag ser fram emot att kunna gå vidare, titta efter ny bostad åt mig och barnen. Jag ser hoppfullt på framtiden, det måste man ju göra annars hamnar man i ett mörker tror jag. Sen vad en hoppfull framtid innebär vet jag inte, men så länge vi är friska och har varandra, jag och mina söner, så ska det nog bli bra på något sätt.

Rickard Olsson
Rickard Olsson berättar om tankegångarna kring hustvisten.

Foto: TT

Annons