Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Olssons miljonaffär efter skilsmässan: "Speciella krav"

05 okt, 2022, 12:00 
AvIbraheem Alsalman

Paret, som träffades på Tinder, gick skilda vägar efter två år.

Annons
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som giftaBrand logo
Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson skiljer sig efter två år som gifta

Rickard Olsson, 55, och Giséle Essé Olsson gifte sig för två år sedan på Bank hotel i Stockholm. De vigdes på en privat takterrass med endast ett fåtal vänner närvarande, enligt uppgifter till Svensk Damtidning. Paret träffades för två år sedan och Rickard Olsson har tidigare berättat att de träffades på Tinder och därefter gick de ut på dejt.

Giséle Essé Olsson var nyinflyttad singel från Karlstad och han hade brutit upp ur förhållandet med sambon Therese Borberg efter tio år tillsammans.

Men i veckan kom nyheten att paret går, efter två år, skilda vägar. Expressen rapporterade att de hade gemensamt skickat in en skilsmässoansökan till Nacka tingsrätt.

Paret har begärt sex månaders betänketid innan skilsmässan fastslås. Giséle Essé Olsson säger till tidningen att det inte varit något roligt beslut att ta.

– En skilsmässa är alltid tråkig, sa hon.

Rickard Olssons miljonaffär efter skilsmässan: "Speciella krav"

I ett sms till Svensk Damtidning skrev Rickard Olsson:

Annons

”Jag mår helt okey. Tråkigt med separationen såklart men ibland får man inte ihop det”.

Expressen skriver i dag att Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson har registrerat ett gåvobrev som ger henne ett mångmiljonbelopp.

Enligt tidningen registrerades gåvobrevet av Skatteverket i augusti 2020 i samband med att de gift sig. Dokumentet innehåller en överlåtelseförklaring där Rickard Olsson ger hälften av huset i Nacka till Giséle.

Enligt gåvobrevet var gåvans värde 4 225 000 kronor, hälften av taxeringsvärdet 8 450 000 kronor. Det innebär alltså att Rickard Olsson får köpa ut Giséle Essé Olsson med 4,2 miljoner om han vill bo kvar i huset.

Olsson har sedan 90-talet bott i Vikingshill. Villan renoverades och blev inflyttningsklar 2008.

– Huset är byggt och ritat från grunden efter våra speciella krav. Vår stolthet är vår sydstatsveranda med en underbar utsikt. När känslan av att ute och inne blir en helhet tillsammans med stora skjutdörrar i glas, så man kan titta ut, då det blir en tavla som förändras varje dag året runt, förklarade Olsson i en intervju med Villa-Nytt, enligt Expressen.

Annons