Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Rickard Olssons syrliga kommentar till Ulf Kristersson – följarna rasar

14 mar, 2024, 06:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Rickard Olssons skämt gick hem hos iallafall de flesta av hans följare.
Annons

Det skrevs historia den 7 mars 2024 då Sverige, efter en lång process, blev medlem i Nato.

Här startar viktiga EU-toppmötet i Norrbotten – kungen på platsBrand logo
Här startar viktiga EU-toppmötet i Norrbotten – kungen på plats

Sverige är nu medlem i Nato

Plats i USA för att överlämna dokument var statsminister Ulf Kristersson, som också välkomnades in personligen av Joe Biden.

Under Bidens tal bad han den svenska statsministern att ställa sig upp för att ta emot applåderna, något som uppmärksammades av Dagens Nyheters politiska kommentator Amanda Sokolnicki som kallade Kristersson för "ett av de barn som skickats iväg för att få träffa sin idol på Min stora dag".

Annons

"Kristersson har fått sina stående ovationer i den amerikanska kongressen. Han besvarade dem med avväpnande bugningar från sin plats på läktaren, intill presidenthustrun Jill Biden. Sällan har en man varit så nära att explodera av nöjdhet", skrev även Susanna Kierkegaard på Aftonbladets ledarsida.

Rickard Olssons skämt om Ulf Kristersson

Någon som däremot inte befinner sig i varken det journalistiska eller politiska rummet, men trots det valde att också slänga en känga Ulf Kristerssons håll var programledaren Rickard Olsson, 57.

Annons

På Instagrams "Threads" väljer han att pika mot statsministerns längd, som ligger på 169 centimeter.

Threads

"När Biden på state of the union välkomnade Sverige till Nato å sa till Kristersson, please stand up. Önskar någon lustigkurre sagt, he's already standing", skrev han på Threads.

Och kommentarerna vällde in. Många menar att det var ett roligt skämt, men en person ansåg att det inte var rätt att skoja om statsministerns längd.

Annons