Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rickard Sjöbergs kaxiga utspel: "Ingen garanti för framgång"

05 nov, 2023, 14:00 
AvGabriella Hall

Programledaren blickar inåt efter alla år i rutan.

– Jag kanske haft ett visst försprång, säger han till Nyheter24.

Annons

Sedan 2005 har hundratals tävlande satt sig i heta stolen för att sätta sina kunskaper på prov i hopp om storvinsten.

Sedan start har Rickard Sjöberg lett TV4:s långkörare Postkodmiljonären, där den tävlande kan vinna allt från tusen kronor till en miljon.

Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's danceBrand logo
Rickard Sjöbergs tuffa kamp under Let's dance

Genom åren har fjorton tävlande kammat hem miljonen, senast var i början av året när minnesmästaren, föreläsaren och författaren Jonas von Essen svarade rätt på alla femton frågorna.

– Det där Jonas var bland det svettigaste vi sett i den här studion, säger Rickard Sjöberg efter den nyblivna miljonären ställt sig upp i stolen och jublat över vinsten.

Annons

Så långt skulle Rickard Sjöberg ta sig i Postkodmiljonären

Men hur skulle det gå om rollerna var ombytta? Eller snarare om Rickard Sjöberg skulle svara på frågorna i stället för att ställa dem. Hur bra skulle han lyckas hålla nerverna i styr i "heta stolen"?

Så mycket tror sig Rickard Sjöberg kamma hem i heta stolen.

– Om jag satte mig i heta stolen i dag hade jag kanske haft ett visst försprång jämfört med de flesta andra, eftersom jag har lärt mig en hel del genom åren. Men det är ingen garanti för framgång och det är långt ifrån all information som fastnar, det har så mycket med intresse att göra, säger han till Nyheter24.

Så samtidigt som Rickard erkänner sitt försprång från åren i studien menar han att det faller på intresse. Men hur mycket pengar uppskattar han sig kamma hem?

– Men jag tror att jag kanske skulle hamna strax norr om 100 000 kronor i frågestegen.

Ja, mannen som leder skutan tror inte han har vad som krävs för att bli miljonär. Men en vinst på 100 000 är inte heller dåligt!

Foto: TT

Annons