Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Rikard Palm försvann helt – det hände egentligen

31 okt, 2022, 11:30 
Rikard Palm

Rikard Palm berättar i TV-fabriken med Fredrik Ralstrand om vad som egentligen hände när han lämnade SVT.

Annons
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!Brand logo
8 kända TV4-profiler: Så mycket pengar tjänar de!

Rikard Palm, 61, gjorde succé som nyhetsankare och var under flera år en SVT:s populäraste profiler. Tv-tittarna uppskattade hans frispråkighet och de omtalade fadäserna gjorde honom mänsklig.

Han blev tidigt en sensation på Youtube och klippen med Rikard Palms bloopers fick miljontals visningar. Men själv upplevde han det som fruktansvärt jobbigt att bli förknippad med roliga felsägningar.

– Någon hade fångat upp mina fadäser, som inte ens var en promille av alla sändningar jag gjort, och samlat dem på rad. Detta fick Rapport-cheferna se, säger han i Fredrik Ralstrands podcast TV-fabriken och berättar att det gav honom stämpeln som en oseriös person.

Rikard Palm
Rikard Palm i rollen som nyhetsankare i SVT.

Åkte dit för rattfylla – och lämnade SVT

Hösten 2008 blev han förflyttad till en roll på nattsändningarna. Den nya rollen tog hårt på honom och blev psykiskt jobbig. Han upplevde också att han inte var en glad pappa till sina tvillingsöner.

Annons

När han åkte dit för rattfylla några månader senare innebar det slutet av tv-karriären. Han var överallt på löpsedlarna och beskriver det själv som att han blev uthängd som värsta rattfyllot.

– Enligt svensk lag var det rattfylleri, men det var en dagen efter historia och jag hade 0,22 promille, säger han.

Rikard Palm om att återvända till tv

Strax därefter blev Rikard Palm sjuk. Först drabbades han av cancer i matstrupen och sedan av hjärtsvikt. I dag är han frisk från bägge sjukdomarna och är relativt tillfreds med livet.

– Det är väl okej, jag har inget bra svar. Jag mår som jag förtjänar. Livet är ganska intressant. Jag sjunger ganska mycket i en kör, fotar och tycker tillvaron är ganska intressant, säger han och fortsätter: ¨'

– Men jag saknar tv väldigt mycket, för jag vet att jag är bra. Jag skulle vilja göra som du, sitta och intervjua folk om livet och hur olika lotterna kan falla.

Rikard Palm
Rikard Palm saknar tv-världen och skulle gärna göra comeback.

Foto: TT, Youtube/SVT

Annons