Så lever Ingemar Stenmarks alla ex-flickvänner idag – galna lyxgåvan

Ingemar Stenmark, Tarja Stenmark, Iza och Christina Sylvan

Ingemar Stenmark har fångat flera kvinnors hjärtan under åren.

6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!
0:51

Efter reklamen: 6 oförglömliga citat av Ingemar Stenmark!

(0:51)

Slå på ljud

Ingemar Stenmark, 66, är en av Sveriges kändaste idrottsprofiler. Under karriären blev det hela 86 segrar i världscupen, två OS-guld och fem VM-guld för den forna skidstjärnan.

Efter karriären har han synts i en rad olika sammanhang. Han har dansat loss i Let's Dance, kämpat frenetiskt i Mästarnas mästare och tilldelats det allra första Victoriastipendiet 1979.

Det är svårt att lista folkkära kändisar utan att nämna Ingemar Stenmark, vars sport- och tv-karriär haft en stor påverkan på människors vardagsliv och samlat befolkningen hemma i tv-sofforna.

Ingemar Stenmark, Tarja Stenmark, Iza Stenmark, prins Carl Philip och kung Carl Gustaf

Prins Carl Philip, Ingemar Stenmark, kung Carl Gustaf, prinsessan Sofia, prins Julian, Tarja Stenmak och Iza Stenmark efter race 2 i Porsche Sprint Challenge under tävlingarna på Mantorp Park tidigare i år.

Stefan Jerrevång/TT

Livet med hustrun Tarja och dottern Iza

Idag lever han ett mer stillsamt liv. För drygt 16 år sedan, 2006, träffade han hustrun Tarja Stenmark. Paret gifte sig 2016 och har dottern Iza, 14, tillsammans.

Men innan den berömda slalomlegendaren slog sig till ro hade han flera relationer – både under och efter karriären.

Ingemar Stenmark, Tarja Stenmark och Iza Stenmark

Tarja Stenmark och Ingemar Stenmark med dottern Iza. Bilden är från 2020.

Johan Jeppsson/TT

Ingemar Stenmark och Ann Uvhagen

Ingemar Stenmark träffade Ann Uvhagen på ett diskotek i den österrikiska skidorten Saahlbach 1981. Redan där visade han sina Let's dance-färdigheter och bjöd upp henne till en svängom på dansgolvet.

Då hade han strax innan ryktats ha en relation med italienskan Simonetta Canali, som brukade vänta på honom vid målfållan. Men det blev alltså Ann Uvhagen han gifte sig med 1984 och fick dottern Nathalie ihop med.

Förhållandet varade i sex år innan paret gick skilda vägar 1987.

Ann Uvhagen, Nathalie och Ingemar Stenmark

Ingemar Stenmarks dotter, Nathalie Stenmark, gifter sig i Jacobs kyrka med sin amerikanske pojkvän Eric Koefoed. Bredvid sig har hon pappa Ingemar och mamma Ann Uvhagen.

Olle Sporrong/EXP/TT

Ingemar Stenmarks dotter har vuxit upp – så ser hon ut i dag

Sekreteraren Anna-Karin Linde

Drygt ett år senare var Ingemar Stenmark tillbaka i förhållandespåret. Det var sekreteraren Anna-Karin Linde, 61, från Borås som fångat hans hjärta.

De dök ofta upp på röda mattan när det vankades kändisfest och levde ett lyxigt liv, med ett hus i Monaco och stora herrgården Sjöred i Ulricehamn.

Efter 12 år tillsammans separerade paret 2000, strax efter millenieskiftet. Anna-Karin Linde fick herrgården i uppbrottspresent. Idag är hon ogift och bosatt i Stockholm.

– Men vi är fortfarande vänner, sa Stenmark till Expressen då.

Ingemar Stenmark och Anna-Karin Linde

Ingemar Stenmark och Anna-Karin Linde på Idrottsgalan 2000, samma år som de gick skilda vägar.

Anders Wiklund/TT

Naprapaten Christina Sylvan

Några månader senare hade han hittat kärleken igen. Den här gången i naprapaten Christina Sylvan. De var tillsammans i sex år innan de gick skilda vägar 2006, samma år som han träffade sin nuvarande fru Tarja Stenmark.

Idag bor hon i en förort till Stockholm och jobbar som fastighetsmäklare. Likt Anna-Karin Linde skildes hon och Ingemar Stenmark som vänner.

– Han är en av de finaste personerna som jag känner och har känt. Det finns bara gott att säga, har Christina Sylvan sagt till Expressen.

Ingemar Stenmark och Christina Ulvan

Ingemar Stenmark med flickvännen Christina Sylvan på Idrottsgalan 2005.

NILS PETTER NILSSON

Foto: TT