Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Riktar skarp kritik mot Nyhetsmorgon: "Ingen vettig människa"

03 dec, 2023, 10:00 
AvGabriella Hall

Varje morgon, alla dagar gör programledarna i rutan sina trogna tittare sällskap. Men alla köper inte deras jargong.

Annons

I början av hösten hände mycket med TV4:s tablå. Flera kända program pausades för att göra plats för annat. Kanalen berättade att det linjära tittandet sjunkit och att de i stället vill satsa mer digitalt.

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Det dröjde inte heller länge innan ytterligare nedskärningar drabbade kanalen. Det andra sparpaket slog ner som en bomb och påverkar Efter fem och Nyhetsmorgon som tidigare hade klarat sig från sparandet.

Nyhetsmorgon drabbas av krisen

Till skillnad från Talang, Let’s dance, Biggest loser, Parlamentet, Karl Fredrik på Österlen och Wild kids försvinner inte Nyhetsmorgon från tablån.

Annons
I över 30 år har Nyhetsmorgon varit en del av mångas vardag.
Foto: TV4

Däremot blir det färre tjänster och ändrade arbetsuppgifter för de anställda. Programledarna i rutan gör det bästa av situationen och fortsätter som vanligt att fylla mornarna med nyheter, trendspaningar och intervjuer samtidigt som de bjuder på sig själva.

Starka reaktionen mot programledarna i Nyhetsmorgon: "Påklistrade och överdrivna"

Men kanalen måste göra mer för att tackla krisen, i alla fall enligt krönikören Mattias Bergqvist som menar att det är dags för TV4 att riva fasaden.

"Klart att programledarna i ”Nyhetsmorgon” tycker att saker och ting är kul emellanåt, men att det är så roligt som de ibland vill få det till, det köper ingen vettig människa och än mindre en yngre målgrupp", skriver Mattias Bergqvist i Expressen.

"För tittaren blir skratten påtvingade, och därmed upplevs de som påklistrade och överdrivna", fortsätter han.

Foto: TV4

Annons