Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robert Gustafssons hemska sjukdom – berättar själv: ”Beredd på att dö”

01 feb, 2023, 10:00 

Robert Gustafssons avslöjande om svåra sjukdomskampen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I flera decennier har han underhållit det svenska folket. Robert Gustafsson har med sina rollfigurer, imitationer, sketcher och pricksäkra humor fått oss att gråta av skratt och kippa efter andan.

Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!Brand logo
Känner du igen de svenska kändisarna – då och nu!

Han har även roat den svenska kungafamiljen. I samband med kungens 50-årsfirande fick han äran att hålla en monolog, vilket uppskattades något enormt av både kungen och kronprinsessan Victoria.

– Jag fick frågan om jag kunde vara med i den här direktsändningen och kungen skulle då firas. Så ringde de och frågade om jag hade skrivit något, då hittade jag en monolog jag hade gjort på Skansen som hette ”Deja vu” så det skickade jag. Kungahuset ville veta och Säpo ville läsa och godkänna, har Robert Gustafsson sagt i TV4-programmet "Vilket liv!”.

Kungen och kronprinsessan Victoria kiknar av skratt när Björn Gustafsson håller låda
Kungen och Victoria var roade under Robert Gustafssons monolog!

Robert Gustafsson drabbades av corona

Men allt har inte varit en dans på rosor i komikerns liv. När han för några år sedan drabbades av corona började hans hälsotillstånd pendla, något han tidigare berättat om i Renées brygga.

Annons

– Det gick bra tack vare, höll jag på att säga, att jag blev sjuk så att det blev ”okej nu ska jag försöka överleva bara”. Det tog 44 dagar. Men konstigt nog blev jag inte rädd heller, sa han i programmet.

– En hypokondriker är ju rädd för halsfluss och sådana saker, men när det är riktigt allvarliga saker så blir jag fokuserad.

Orden om svåra hälsokampen

Till slut gick det så långt att Robert Gustafsson gav upp och förberedde sig på att dö. I en ny intervju med Hemmets Journal berättar han om de fruktansvärda känslorna och tankarna.

– Sjukdomen kom och gick, jag blev piggare, fick hög feber igen, mådde bättre, fick näsblod, trodde jag var frisk, fick huvudvärk och jättehög feber. Så där höll det på. Till sist orkade jag inte kämpa längre utan gick och la mig, beredd på att dö. Tio timmar senare vaknade jag och var helt frisk, berättar han för tidningen och säger att det inte blivit lättare att hantera döden efter sjukdomen:

– Nej, en sjukdom är något så konkret. Dödsångest är något annat, det är tanken på att en dag tar allting slut. Det kan framkalla panik just nu om jag tänker på det.

Robert Gustafsson
Robert Gustafsson drabbades av covid-19 för några år sedan och förberedde sig då på att dö.

Foto: TT

Annons