Robert Wells i bråk med SVT – riktar stark kritik mot kanalen

Robert Wells är besviken över hur regeringen hanterat pandemin, och att SVT inte involverat musiker.

Robert Wells är en av de musiker som drabbats hårt av alla inställda konserter och evenemang. Nu riktar han stark kritik mot regeringen och SVT för att inte ha prioriterat underhållningsbranschen mer.

När pandemin vände upp och ner på välden så var det många branscher som drabbades, och inte minst underhållningsbranschen.

Spelningar och konserter har satts på paus och det har inneburit att de som arbetar inom branschen har fått ta en hård smäll.

En av dem är musikern Robert Wells. Och han känner en djup besvikelse på hur regeringen hanterat krisen.

Anordnade egna konserter

För att att klara sig ekonomiskt blev han tvungen att på egen hand anordna coronasäkra konserter.

Wells menar att detta är något som han skulle vilja se mer av och att regeringen gör fel som inte vågar testa konceptet.

– Förra året gjorde vi konserter med 50 personer. Det var extremt anpassat till situationen. Så den tredje vågen är det knappast kulturen som har ställt till med. Det är lite synd att vi inte vill göra som i Berlin, där de testkör med publik som testats för covid-19. De försöker hitta vägar men inte vi har han sagt i en intervju.

Senast Robert Wells syntes i ett musiksammanhang var i Masked Singer i TV4.
Karin Törnblom/TT

LÄS MER: Peter Harryson och Robert Wells återförening stoppas

Robert Wells ilska mot SVT

Enligt Robert tar regeringen inte situationen på tillräckligt stort allvar, och han menar att bland annat SVT skulle kunna satsa mer på musiken för att underhålla tittarna där hemma.

– SVT om några borde satsa på livemusik. Jag är så förvånad över att de inte bjuder in musiker som spelar allt från jazz, folkmusik, till rockband som kan köra så länge pandemin pågår. Vi betalar ju ändå för statlig tv, säger Robert Wells till Nöjeslivet.

LÄS MER: Masked Singer: Stjärnorna som pekas ut

Wells hyllar TV4

Samtidigt hyllar han TV4, då han tycker att kanalen har prioriterat musiker i olika program.

– I Let’s Dance är det band. I morgonprogrammet är det livemusik. Det är något som jag verkligen reagerat på, säger han och fortsätter:

– Förr var det ju mycket mer livemusik och jag tror det skulle uppskattas av tittare om det var mer fokus kring detta.

Robert Wells medverkade själv i TV4:s Masked Singer, där han gömde sig bakom Korpens mask. Och fick även komma tillbaka när han åkt ut för att spela en melodi på sitt piano.

Foto: TT