Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robin Bengtssons svåra tid med Sigrid – hon tvingades till abort

05 feb, 2022, 11:00 
Lars Johansson
De senaste två och ett halvt åren har varit tunga för Robin Bengtsson och Sigrid Bernson.
Det tisslade och tasslades länge i kulisserna – till slut avslöjade Robin Bengtsson och Sigrid Bernson att de var mer än bara danspartners i "Let's dance".
Men trots kärleken och flytten till huset i Vallentuna ligger en tung tid bakom paret.
– Jag var så pass dålig att jag kände att det inte var läge för mig att bli mamma. Så jag gjorde en abort, berättar dansaren för MåBra.
Annons
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!Brand logo
MELLO 2022: Här är bidragen i deltävling 1!

Robin Bengtsson är på god väg att bli synonym med Melodifestivalen.

Nu ställer artisten upp med "Innocent love", bakom sig har han ytterligare tre tävlingar, där segern 2017 med "I can't go on" är främsta merit. Då blev det till slut en femteplats i Eurovision song contest.

I dag bor paret, och Robin Bengtssons son Wille från ett tidigare förhållande, i gemensam villa i Vallentuna.

– Vi hade båda bott i lägenhet under en längre tid så det känns bra att kunna gå ut och ha naturen nära. Vi har båda vuxit upp i hus, jag växte ju verkligen upp som lantis och Sigrid en bit utanför Göteborg, och det känns jättebra att vi bor så tillsammans nu också, har artisten sagt till Expressen om flytten.

När det till sommaren drar ihop sig till Diggiloo-turné följer den lilla familjen med.

Det var under "Let's dance" som det sprakade till mellan Robin Bengtsson och Sigrid Bernson.

Robin Bengtsson vill inte vara ifrån familjen

– Det är ett koncept de har jobbat in så länge så det är en väldigt fin turné att åka med på. Jag åker i vanliga fall väldigt mycket helt själv och är bara ute med min gitarr i princip. Det är rätt tråkigt i längden att åka runt och bo på hotell själv. Så det är väl den här turnékänslan, att man delar den med andra också. Det känns extra roligt.

Annons

– Det är ganska många i Diggiloo-gänget som har barn. Så det brukar vara att man har med sig familjen.

Men trots den synbara lyckan har de senaste två och ett halvt åren också varit mörka. Rejält mörka för framförallt Sigrid Bernson.

I en uppmärksammad tredelad serie på Instagram öppnar hon upp angående kampen med utmattningssyndrom.

– Jag kunde få hjärtklappning och svårt att ta till mig luft. Andningen liksom fastnade uppe i bröstkorgen. Jag fick stressslag, sådana här nässelutslag, och jag kunde vakna upp och så hade mitt ansikte svullnat upp, berättar Sigrid Bernson i inspelningarna.

I efterhand önskar hon att handbromsen hade dragits åt tidigare.

– Jag visste såklart att folk blev sjuka i stress och utmattning men jag trodde aldrig att det skulle hända mig. Jag körde på och de gånger jag kände att det blev för mycket så lyckades jag alltid vila i kapp mig och fylla på energin igen. Jag trodde nog att jag alltid skulle kunna göra så och att jag hade ”koll” – men från en dag till en annan så fungerade det inte längre, säger Sigrid Bernson till MåBra.

– Vissa nätter väckte jag Robin och sa att nu måste vi ringa 112 för nu dör jag.

Numera är det villaidyll i Vallentuna som gäller för Robin Bengtsson och Sigrid Bernson.

Uttmattningssyndromet tvingade Sigrid Bernson till abort

Men det stannade inte där.

När hennes tillstånd var som mest akut kom beskedet att hon var gravid.

Annons

– ­Allt i mitt liv var egentligen precis som jag ville ha det. Jag hade hittat mannen i mitt liv. Jag jobbade med det jag tyckte om. Min ekonomi var bra. Jag kände att livet föll på plats liksom. Men det enda som inte funkade, var jag. Jag mådde inte bra. Jag var så pass dålig att jag kände att det inte var läge för mig att bli mamma. Så jag gjorde en abort. Hon fortsätter:

– Jag var väldigt ledsen och besviken på mig själv, att jag hade gjort så att jag inte kunde bli mamma där och då.

Genom hela krisen var Robin Bengtsson ett oerhört stort stöd.

– ­Jag tror att en sådan här sjukdom antingen bryter upp par eller gör dem starkare. I vårt fall är det absolut det senare, vilket jag är så tacksam för. Robin har funnits vid min sida hela vägen och har delat både medgångar och motgångar, säger Sigrid Bernson till MåBra.

Annons