Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Trista beskedet: Robinson-Anders Lundin försvinner efter bråken

29 maj, 2024, 06:30 
Ett tråkigt besked om tittarfavoriten.
Annons

Efter en rafflande final har vårens säsong av Robinson nått vägs ände, och det blev Olivia Lindegren som kammade hem den tuffa tävlingen och prispotten på 500 000 kronor.

Säsongen har hyllats av tittarna, inte minst programledaren Anders Lundins insats. Men nu kommer ett trist besked.

Anders Lundins trista besked – kastas ut ur RobinsonBrand logo
Anders Lundins trista besked – kastas ut ur Robinson

Anders Lundins comeback – efter 20 år

Anders Lundin är i princip synonym med Robinson, och ledde programmet mellan 1999 och 2003, samt "Best of"-programmet 2004.

Inför förra året stod det klart att han återvänder till Robinson efter 20 år, och ersätter Anders Öfvergård.

– Det känns lustigt, jättekonstigt, spännande och smickrande. Det är jätteroligt att få frågan igen, sa Anders i Nyhetsmorgon när nyheten var ute.

Annons

Han varvade jobbet ihop med Petra Malm, som lett Robinson i två omgångar, hösten 2022 och 2023. Om det kommer ske samma upplägg i år, är ingenting som TV4 kommenterat ännu.

Anders Lundin ligger på en palm
Anders Lundin 2002.Foto: TT

Anders Lundin försvinner från Robinson

Klart är i alla fall att årets upplaga är slut – och att tittarna inte kommer få se Anders Lundin i rutan vecka ut och vecka in.

Trista nyheter till alla tv-tittare, som verkligen uppskattat Anders och hyllat honom under säsongen. Det återstår att se när, och om, han gör ännu en säsong.

Samtidigt har det varit en långt ifrån drama-fri säsong, och bråken har avlöst varandra. När Fredrik Bolander, 40, åkte ut skickades han till Gränslandet, och drabbades av enorm hemlängtan.

Annons

Anders Lundin fick höra att Fredrik planerat att ge upp, och sa till honom på skarpen:

– Vet du om att det är tusentals som söker till det här programmet? Som inte vill något annat än att få komma hit, pröva sina krafter, få stå i det här äventyret som du står i just nu, få uppleva det. Det som du själv har sökt till, du har själv valt att komma hit. Du är halvvägs.

Fredrik lämnade ändå, och berättade efteråt för Aftonbladet om samtalet med Anders.

– Det kändes intressant. Det var inget roligt möte att gå igenom, man ska säga att man vill lämna och inte vara kvar. Jag förstår att han är arg och kanske inte förstår. Men det kan ju vara mycket bakomliggande som man inte berättar, som tv-tittarna inte får se, som Anders Lundin inte vet.

Foto:T

Annons