Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Anders Lundins utskällning i tv – deltagaren märkbart påverkad

17 apr, 2024, 14:00 
Vendela Lönnqvist
TV4
Det hettade till ordentligt.
Annons

Årets säsong av "Robinson" är en riktig virvelvind.

Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”Brand logo
Anders Lundin ryter ifrån: ”Tråkigt & otrevligt”

Kaoset och dramatiken i "Robinson"

Förutom att programledaren Anders Lundin tvingats kasta ut en av deltagarna och det infekterade bråket mellan de olika lagen, var det också nyligen en deltagare som förbannade sig över att produktionen "grundlurade" deltagarna som åkt ut.

Detta genom att Anders Lundin, som inte bara programled programmet redan 1999 utan även leder årets säsong, berättade att "Gränslandet" stängt.

Deltagaren kände sig "grundlurad"

Men när det väl kom till kritan och deltagaren Anastasia åkte ut, meddelade Anders att "Gränslandet" återigen var öppet.

Men det blev inga lyckotjut från förloraren, som snarare var inställd på att åka hem.

Och nu är det ytterligare en deltagare som protesterar mot att "Gränslandet" öppnat upp.

Fredrik i "Robinson" drabbades av hemlängtan

Frederik Bolander, 40, hade svårt att inte längta hem redan första dagen han kom dit.

Annons

– Jag hade inte räknat med att komma till ”Gränslandet” utan jag hade räknat med att ”Gränslandet” var stängt och jag trodde jag skulle få komma hem till min familj, säger han i programmet och fortsätter:

– Jag känner av att jag saknar min familj jätte-jätte-jättemycket och jag försöker att inte gråta här för då vet jag att då blir det jobbigt. Men jag saknar allt med dem, deras leende, deras röster, bara att se dem sitta där, allt.

Hemlängtan hade gripit sina klor i Fredrik, som till slut valde att lämna programmet – men inte utan en ordentlig tillsägelse från programledaren.

Anders Lundins tillsägelse på stranden

Anders tog Fredrik åt sidan och sa att han fått nys om att han gett upp och skulle lämna ön, något deltagaren bekräftar genom att säga att det handlar om personliga skäl.

Det får Anders att brusa upp.

– Vet du om att det är tusentals som söker till det här programmet? Som inte vill något annat än att få komma hit, pröva sina krafter, få stå i det här äventyret som du står i just nu, få uppleva det. Det som du själv har sökt till, du har själv valt att komma hit. Du är halvvägs.

Petra Malms ilska mitt i jättebråket: ”Tyst!”Brand logo
Petra Malms ilska mitt i jättebråket: ”Tyst!”

Fredrik om att lämna "Robinson"

Fredrik var dock prompt bestämd i sitt beslut och han lämnar en besviken Anders kvar på stranden. I en intervju med Aftonbladet berättar nu Fredrik om diskussionen med programledaren.

– Det kändes intressant. Det var inget roligt möte att gå igenom, man ska säga att man vill lämna och inte vara kvar. Jag förstår att han är arg och kanske inte förstår. Men det kan ju vara mycket bakomliggande som man inte berättar, som tv-tittarna inte får se, som Anders Lundin inte vet, säger han och syftar till sitt mående under inspelningen.

Annons