Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Robinson-deltagarna avslöjar TV4:s lömska plan - påverkade deltagarnas tuffa beslut

28 apr, 2023, 11:00 
AvFelicia Plåt
Robinson
Robinson är i full gång med ödesveckan. FOTO:Tv4

Robinson-deltagarna avslöjar produktionens påverkan i senaste avsnittet.

Annons

Robinson börjar närma sig de sista veckorna och deltagare åker ut från höger till vänster. Just nu är det ödesvecka vilket går ut på att det förlorande laget måste rösta ut en medlem. Så det gäller verkligen för deltagran att prestera på tävlingarna. Men i senaste avsnittet tänkte delar av lag syd lite annorlunda.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”Brand logo
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

Det var deltagaren Christopher Da Silva Gunnarsson, 24, som kom med idéen att laget skulle göra en läggmatch mot lag nord. Detta på grund av att hela hans pakt befinner sig i lag nord. På tåget fick han med sig Dennis Johansson, 23, Pernilla Block, 51, och Camilla Salén Sjögren, 59, för att genomföra planen.

Produktionen hade ett finger med i spelet

Och precis som de planerade fungerade läggmatchen och lag nord blev segrare i senaste tävlingen. Men nu avslöjar deltagarna att det inte helt och hållet enbart var deras idé, utan även produktionen pushade deltagarna till läggmatchen.

Christopher Da Silva Gunnarsson
Christopher kom med idéen att göra en läggmatch. FOTO: tv4

Christopher berättar för tidningen Hänt att han vanligtvis följer regler till punkt och pricka. Men när producenten uppmuntrade till planen på morgonen av tävlingsdagen ändrade han sig.

Annons

– Men så kom en av producenterna till oss på morgonen, när jag och Dennis satt på stranden. Han frågade oss om vi skulle fullfölja det vi sagt i synkarna, då frågade jag "vad känner du? Är det här bra? Är det smart?". Han bara "Om ni gör det här så är det episk jävla tv, om ni gör det här kommer ni få ställa tre personer idag. Så då får ni ju ställa, som ni har tänkt, Erik, Marcus och Amanda", berättas Christoffer för tidningen Hänt.

Lagkamraten Dennis bekräftar även producentens ord.

– Det stämmer, det stämmer. Han sa att "om ni vill fullfölja eran plan så kommer det finnas möjlighet för det", säger Dennis och berättar att orden blev avgörande för att läggmatchen skulle bli av, säger han till Hänt.

Alla lagmedlemmar var inte en del av beslutet

Resterande lagmedlemmar i lag syd som inte var medvetna om den lömska planen blev chockade och inte särklit glada på sina lagkamrater. Även tittarna har reagerat och ger kritik mot beslutet.

Annons

– Osportsligt att lägga sig. Borde vara regelbrott, skriver en tittare.

Lagkamraten Amanda Eliasson, 28, som inte var en del av läggmatchen, kommenterar om händelsen till Hänt.

Robinson
TV4 produktionen påverkade läggmatchen. FOTO: TV4

– Jag skulle säga att läggmatcher är det absolut tråkigaste man kan göra. Men ja, de vill ju ha kvar sina kompisar så vad ska man göra, det är ett spel. Jag kan förstå tittarnas besvikelse i och med att de också har sett hur folk har resonerat, säger hon.

"Roligt att jag får dem att reagera så mycket"

Dennis och Christopher berättar att de också förstår kritiken då de själva var kritiska till beslutet innan produktionen godkände planen. Men trycker på att Robinson även är ett socialt spel.

– Jag skulle inte lägga mig i en match om det skulle vara en riktig tävling eller fotbollsmatch. Men just i Robinson så är det ju två delar, ett socialt spel och ett spel med tävlingar. Jag insåg ju vid första örådet, när jag höll på att åka ut, hur viktigt det sociala spelet är, säger Dennis.

– Men jag förstår tittarna. Jag tycker dock bara det är roligt att jag får dem att reagera så mycket, säger Christopher.

Annons