Rolf Lassgårds beslut med exfrun – åtta månader efter skilsmässan

Rolf Lassgårds beslut efter skilsmässan

TT

Efter 38 år tillsammans valde Rolf Lassgård och hustrun Birgitta att gå skilda vägar. Nu berättar skådespelaren om beslutet de tagit, efter tiden ifrån varandra.

Här är Sveriges 5 rikaste!
Slå på ljud

Den folkkära skådespelaren Rolf Lassgård, 66, känd från bland annat Jägarna och En man som heter Ove, levde ihop med hustrun Birgitta Lassgård, 66, i 38 år. Men i mars kom beskedet om att de valt att gå skilda vägar.

– Det är inga konstigheter. Vi har levt otroligt länge tillsammans och det här är något vi har kommit fram till tillsammans, sa skådespelaren då till Arbetarbladet.

– Vi har valt att gå skilda vägar, men är fortfarande vänner. Och vi har tre fantastiska barn ihop och tre finfina barnbarn så det finns liksom ingen konflikt här på det sättet.

Familjen Lassgård på premiär för Jägarna
Cecilia Liljeton/TT

Rolf Lassgård lämnade hemmet – flyttade till Skåne

Redan i mars kunde Rolf berätta att Birgitta skulle bo kvar i familjens villa i Olsbacka, och att han själv skulle packa sina saker och flytta till Skåne – där han numera bor.

I en intervju med Expressen berättar skådespelaren nu att det inte låg någon dramatik bakom skilsmässan, utan att det var ett gemensamt beslut. Han understryker även att han fortfarande känner kärlek för sin exfru.

Rolf berättar även om ett annat beslut de tagit – nämligen att de kommer umgås den 24 december.

– Familjen finns ju fortfarande. Det är bara det att det ser annorlunda ut. Vi kommer att fira jul ihop som familj. Det är inte på det sättet.

Så träffades Rolf Lassgård och Birgitta

Rolf och Birgitta Lassgård träffades på Skånska teatern i Landskrona i slutet av 70-talet. Det dröjde till 1982 innan de blev ett par och de gifte sig 1989.

Tillsammans har de barnen Anton Lassgård, 27, Ida Lassgård, 38 och Hanne Lassgård, 34.

Rolf och Birgitta Lassgård

Rolf och Birgitta 1999.

Tommy Pedersen/TT

LÄS MER: Chockbeskedet! Skilsmässa i prinsessornas innersta krets

LÄS MER: Östermalmsladyn Tone Oppenstams liv efter fängelset: "Aldrig säker"

LÄS MER: Magdalena Forsberg avslöjar verkliga relationen med Claes Elfsberg