Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick det sen för kändisarna i SVT-succén Vår tid är nu

09 apr, 2023, 10:00 
Lars Johansson
"Vår tid är nu" blev en gigantisk SVT-succé. Men hur gick det egentligen för Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson och Suzanne Reuter efter att inspelningarna var klara och hyllningskörerna stillat sig?

Som Nina Löwander, Calle Svensson och Maggan Nilsson blev de älskade av ett helt land.
Men vad hände egentligen med Hedda Stiernstedt, Charlie Gustafsson och Josefin Neldén efter att "Vår tid är nu" avslutats?

– Det har varit oerhört kärleksfullt och speciellt, har Mattias Nordkvist som gestaltade Gustaf Löwander sagt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Hedda Stiernstedt och maken Alexis Almström.

HEDDA STIERNSTEDT, 35

(Nina Löwander)

Det var ett genombrott som få bara kan drömma om.

Hedda Stiernstedts rolltolkning av överklassdottern Nina Löwander gick rakt in i svenska folkets hjärtan.

Förutom en unison tittarhyllningskör mellan 2017 och 2020 då "Vår tid är nu" sändes belönades hon med Kristallen för sina insatser i SVT-serien.

Nu är Hedda Stiernstedt aktuell i ”One more time”, Netflix-satsningen om Börje Salmings liv, och ”Sanningen” i TV4. 2024 kommer även den danska filmen ”Boundless”, baserad på en bok av Jussi Adler-Olsen.

Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David SundinBrand logo
Därför slopar SVT tittarsuccén ”Bäst i test” – framtiden för Babben Larsson och David Sundin

Med andra ord – det går bra nu.

Och även privat leker livet för Hedda Stiernstedt.

Ifjol gifte hon sig så med artisten och filmregissören Alexis Almström.

Annons

Paret skulle vigt sig redan 2020, men pandemin kom emellan.

För Elle har den annars om privatlivet så hemliga Hedda Stiernstedt berättat om bröllopet:

– Det var otroligt! Allt jag trodde att jag visste om bröllop är inte sant, man får göra vad man vill. Du får gifta dig exakt hur du vill. Det var en så känslosam och vacker och kärleksfull upplevelse, som att jag gav mig med alla mina vänner, typ. För att gruppen var så fantastisk och att bara få vara med varandra så intensivt i en vecka.

Charlie Gustafsson och Amy Deasismont (Diamond) när det begav sig. Numera har de gjort slut.

CHARLIE GUSTAFSSON, 31

(Calle Svensson)

Charlie Gustafssons Calle Svensson var kökspojken som kom från enkla förhållande, men arbetade sig upp till köksmästare.

Den komplicerade kärleksrelationen med Nina Löwander lämnade inte ett öga torrt.

Annons

Även för Charlie Gustafsson har privatlivet inte varit helt okomplicerat.

Ifjol gick han och skådespelarkollegan Amy Deasismont (Diamond), 30, skilda vägar.

De hade då varit ett par i sju år och bodde tillsammans.

– Hon har varit ett extra stöd under den här produktionen och läst text med mig varje kväll även om vi varit i olika städer. Hon har varit fantastisk, har Charlie Gustafsson berättat under "Vår tid är nu"-hysterin om det numera forna förhållandet.

Det var för Aftonbladet Klick som uppbrottet bekräftades:

”Det stämmer att de inte längre är tillsammans”, sa deras manager Agneta Thulin.

”Varken Charlie eller Amy kommer att svara på några fler frågor angående sin relation eller ytterligare frågor om varandra”.

Sedan "Vår tid är nu" har Charlie Gustafsson medverkat i tv-serierna "Änglavakt" och "Udda veckor".

Han syns just nu i biosuccén "Andra akten" med Lena Olin och Rolf Lassgård

Suzanne Reuter briljerade som Helga Löwander i "Vår tid är nu".

SUZANNE REUTER, 70

(Helga Löwander)

Suzanne Reuter var perfekt i rollen som stränga matriarken Helga Löwander. Chockvågorna gick höga när Djurgårdskällarens drottning avled i serien. En händelse aktören själv låg bakom.

Annons

– Jag bad om att få dö, efter ett och ett halvt år längtade jag efter ett lugnare vardagsliv, berättade Suzanne Reuter för Kupé.

I dag bor hon på Ekerö. När scenlegendaren inte jobbar står både yoga och pilates på schemat. Att bli äldre, nyligen fyllde hon 70, tas med ro.

– Jag hoppas att få vara frisk i minst 20 år till, men det finns en förberedelse i mig som till exempel min mamma inte hade. Jag har redan ställt mig i kö till två äldreboenden. Jag vill inte lämpa över ansvaret på mina söner. Fast drömmen vore ett kollektivboende. Min syster Antonia och jag har en plan att köpa ett stort hus tillsammans med några vänner. Vi kunde ha höns och odla grönsaker och slita i varandras barnbarn för att få hjälp med datorer och mobiler. Vilken skräck att sitta ensam i vår digitaliserade värld, har Suzanne Reuter sagt till Kupé.

Men ännu så länge är det fullt upp på arbetsfronten.

2020 medverkade Suzanne Reuter i tv-serien "Hamilton", ifjol kunde vi se henne i "Äntligen!" tillsammans med övriga i Lorry-gänget.

Annons

Och under året är det dags för "Jana - Märkta för livet", som bygger på Emelie Schepps debutthriller.

Adam Lundgren som Peter Löwander i "Vår tid är nu".

ADAM LUNDGREN, 37

(Peter Löwander)

Arrogant, bakslug och hämdlysten.

Adam Lundgren spelade storebror Löwander med nästan otäck ackuratess.

Han blev ett känt ansikte för miljoner svenskar, men privatlivet värnas.

Skådespelaren har berättat att han haft flickvän, men idag är civilstatusen höljd i dunkel. Adam Lundgren använder inte sociala medier och gör så det hela ännu hemligare.

– Ja, det här med sociala medier alltså. Ibland tänker jag att våra hjärnor inte skapas för att det ska vara möjligt att prata med miljoner människor samtidigt, har han sagt i en intervju med Café.

Ett högst medvetet val.

– Den senaste tiden har jag inte känt att jag inte bryr mig lika mycket. Jag går sällan på galapremiärer och sådana saker. Men det har definitivt något att göra med att jag vill skydda det privata, berätta han vidare i intervjun.

Annons

Adam Lundgren står ensam på sin bostadsadress, enligt Ratsit.

Sedan "Vår tid är nu" har han synts i tv-serien "Alla utom vi", Viaplays "Max Anger - With one eye open" och hyllade "Clark" på Netflix, om Clark Olofssons liv.

Just nu medverkar han i TV4:s "Kapningen" och under 2023 ska rysaren "Konferensen" ha premiär.

Mattias Nordkvist bor till vardags i Göteborg. Han har sambo och två barn.

MATTIAS NORDKVIST, 45

(Gustaf Löwander)

Olycklig, alkoholiserad, homosexuell i en tid som inte tillät relationer mellan likkönade. Sökandet fortsatte som missionär i Tanzania.

Gustaf Löwander var en sökande och plågad själ i "Vår tid är nu".

Mattias Nordkvist spelade honom perfekt.

– Det har varit oerhört kärleksfullt och speciellt. Och i och med att det blev så stort så blev vi ännu tajtare, tror jag. Vi kommer att vara som en liten familj för resten av livet, har skådespelaren sagt till GP.

Annons

I sista minisäsongen "Vår tid är nu – 1951" valde Mattias Nordkvist dock att inte medverka.

En av anledningarna till den tillfälliga pausen från skådespelariet var att han jobbat för mycket. Han tog ledigt från sitt fasta jobb på Göteborgs stadsteater och var föräldraledig med dottern.

Men sedan small det till rejält.

Som medelåldersskrisande Anders i Discoverys tv-serie "Vi i villa", efter pseudonymen Hans Koppels roman, blef det stor succé.

Mattias Nordkvist hyllades unisont för sin insats. Tv-serien beskrevs som en av fjolårets bästa.

Vad många kanske inte vet är att han också är musiker.

2015 släpptes ”Olympiaden” och 2021 kom ”Den oändliga längtan”. Melodisk rock varvat med ballader. Det låter Bruce Springsteen och Lars Winnerbäck. Rösten kanske lite Thåström?

Mattias Nordkvist har sambo och två barn.

I "Vår tid är nu" spelade Josefin Neldén Maggan (till höger) som hade en kärleksrelation med Lilly (Karin Franz Körlof). Foto: Johan Paulin/SVT

JOSEFIN NELDÉN, 38

(Maggan Nilsson)

Som ensamstående lesbisk mamma vilken kämpade sig upp i toppolitiken vann Josefin Neldén allas hjärtan och blev på köpet en hbtqi-ikon.

Annons

När sista säsongen av "Vår tid är nu" spelades in var skådespelerskan gravid.

– Det var ett väldigt önskat barn, berättade Josefin Neldén för Aftonbladet efter förlossningen.

Om att ha fått gestalta Maggan Nilsson sa hon vidare:

– Rollen har betytt supermycket. Det är svårt att koka ner till några få meningar, men... att få gestalta hela hennes resa under så lång tid, att hon förvandlas från ganska försiktig till en som tar allt större plats, jag är väldigt glad och stolt över det. Jag trodde aldrig serien skulle slå så brett. Jag får jättemycket fina reaktioner på stan, det är som att man har hängt hemma hos folk varje måndag.

Vid Guldbaggegalan 20221 n ominerades Josefin Neldén i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i "Psykos i Stockholm".

Hon har även medverkat i filmatiseringen av "Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton" och syntes nu senaste i SVT:s "Försvunna människor".

Annons