Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så gick det sen för paren i "Gift vid första ögonkastet" – ångrar sin medverkan

27 apr, 2021, 15:00 
AvFredrik Jönsson
"Tacoparet" Sofia Lindhe och Anton Pehrson håller ihop och planerar sommaren i deras "regnbåge".
Men för de andra paren blev "Gift vid första ögonkastet" inte lika lyckat. En person ångrar sin medverkan, två har träffat kärleken på Tinder – och den sista har fått en mängd tjej efter sig.
Så här lever deltagarna från sjunde säsongen av "Gift vid första ögonkastet".
Annons
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”Brand logo
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

”Tacoparet” blev den sjunde säsongens stora kärlekspar i Gift vid första ögonkastet. Sofia Lindhe, 25, och Anton Pehrson, 29, sa ja till varandra vid podiet. För Svensk Damtidning berättar de om vigseln, upplevelserna framför kamerorna – och framtiden.

– Precis innan vigseln slog en vägg av nervositet till. Jag minns ärligt inte vad jag tänkte när jag vände mig om mot Anton. Vad jag däremot minns är när vi fick promenera iväg själva precis efter vigseln och hur all nervositet bara släppte, vi kunde skratta och prata avslappnat, säger Sofia till Svensk Damtidning.

Anton har inte heller några minnen av vigseln.

– Det var en blackout…jag var så nervös där. Jag minns inte alls. Det var lite läskigt nästan, säger han.

Sofia Lindhe och Anton Pehrson.

Det paret däremot minns är middagen. En stund som tittarna upplevde som, minst sagt, stel.

– Den var småstel. Sen förstärktes det i tv. Men det var inte jobbigt för oss. Det som gjorde det stelt var avstånden mellan gästerna, jag hade inte en chans i världen att prata med de som satt på andra sidan bordet, berättar Anton.

Annons

– Hade den inte varit stel hade jag nästan blivit orolig. Jag tyckte det var skönt att vi gjorde det bästa av situationen. På tv såg det nästan plågsamt ut, men det var det absolut inte. Vi kunde skämta om situationen i efterhand, säger Sofia.

Tv-tittarna såg att Sofia och Anton trivdes bra med varandra. Utanför tv-kamerorna passade de även på att ligga vakna på nätterna och prata om känslor och livet.

– Vi hade extrem tur i vår matchning, att det blev så bra som det blev. Jag hade inte kunnat föreställa mig att det skulle bli så bra. Jag är extremt tacksam och glad, jag har verkligen tänkt ”wow, vilken fantastisk tjej Sofia är”. Vilken tur jag har haft. Det är nästan så att man blir religiös, säger Anton.

Han kände sig lite obekväm framför kameran. Men paret hade inga problem att visa känslor och mysa framför kamerorna.

– När cirkusen drog igång så var det inga problem alls. Vi lärde känna dom som filmade så det var mer som att vara med en kompis. Och det är ju normalt sett inga konstigheter att vara fysisk med sina partner framför vänner, säger Sofia.

Annons

Antons stora kärleksförklaring var dansen på stocken i skogen i Värmland.

– Haha, det var skitkul. Det var givet när man gick på promenad och vi hittar en stock vid en bäck och allt påminner mycket om scenen i Dirty Dancing, säger Anton.

Sofia Lindhes och Anton Pehrsons midsommarfirande slutade inte som de hade tänkt sig.

Sanningen bakom bråket i tv

Men det fanns stunder som var obekväma för ”Tacoparet”. Under en midsommarfest spelade Anton låtar av Björn Rosenström. Sofia tyckte inte om texterna i låtarna och påpekade det – men fick inget gehör av Anton. Det slutade med tårar för Sofia.

De försonades och incidenten blev en bra erfarenhet för deras relation.

– Jag är extremt trött på i vilken riktning diskussioner kring jämlikhet, feminism, sexism och rasism kan gå. Jag är trött på att prata om för mig basala och självklara värderingar. Jag är också trött på att (många) män inte kan sätta sig in i hur (många) kvinnor känner. Det är vedertaget att man inte skämtar om rasism, jag upplever dock inte att det är lika vedertaget att det inte är okej att skämta nedvärderande om kvinnor, säger Sofia.

Annons

Anton tyckte inte om att se de bilderna i efterhand.

– Det var extremt vidrigt att se i förhandsvisningen. Man ser hur jag eldar på till det inte går att kasta mer på den elden. Hon är världens finaste människa och jag vill inte såra henne. När vi diskuterade det efteråt, och jag fick sätta mig in i hennes känslor, så förstod jag henne. Hon hjälpte mig att inse det, det är jag glad för. Vi hittade varandra och kunde prata mycket och länge om det, säger han.

Det var det enda allvarliga tjafset för det kärleksfulla paret. Annars var det bara situationer där Anton kände sig en aning besvärad.

Han gillade inte prata om sex.

– Haha. Man ser tydligt på mig att jag är extremt obekväm. Hade man kört drinkleken varje gång jag säger ”mm”, så hade man blivit snorfull. Det var jobbigt. Och det blir inte mindre jobbigt när man har en kamera i ansiktet. Men vi har blivit mer bekväma med varandra angående det, säger han.

Annons

I ett av avsnitten berättade Sofia att hon gärna skulle döpa en av sina framtida barn till Dragomir.

– Jag blev nog lite förvånad över namnet. Jag kan inte säga att jag har funderat jättemycket på vad jag vill döpa mina framtida barn till. När jag har funderat på det så har Dragomir inte varit ett av namnen, säger Anton.

Tänker du annorlunda nu?

– Jag kan sträcka mig så långt till att ha Dragomir som mellannamn. Uno Dragomir Lindhe, det blir en skön kontrast.

Hur mycket tänker du på barn?

– Jag tänker ganska mycket på barn, det ska jag ärligt erkänna. Men det är inte så att vi stressar med det. Det är mycket annat som behöver ske innan det blir aktuellt med tillökning i familjen. Vi vill båda ut och resa, vi vill båda göra vår Europa-resa. Sen bor vi i 23 kvadrat, det är inte optimalt.

Efter programmet sa de som sagt ja till att fortsätta vara gifta. Sofia blev kvar i Stockholm, medan Anton flyttade till Alingsås. När hösten kom flyttade Sofia ner och fortsatte sina studier på distans.

Annons

– Under hösten och vintern drog vi även igång ett gemensamt projekt. Vi köpte en skåpbil, och byggde ett mobilt hem. Det går att följa projektet på Instagram på @regnbagsreggad, säger Sofia.

Efter fem-sex månader i Alingsås bestämde sig paret för att testa på livet i Stockholm.

– Nu bor vi i min lilla studentlägenhet i Solna och planerar att köpa något tillsammans i Stockholm så småningom, säger Sofia.

Så hanterar de negativa kommentarerna

Deltagarna i Gift vid första ögonkastet blir dömda av människor på sociala medier. Hon berättar att det mestadels har varit positiv feedback, men inte alla gånger.

– Jag läste ett klokt inlägg av en influencer/bloggare som skrev om näthet på Instagram. Hen menade att det inte endast är renodlat hat som i slutändan resulterar i nätmobbning och hat. Problemet handlar snarare om att att många människor upplever att de inte ägnar sig åt hat – utan att de bara ”säger sanningen”.

Annons

– Jag vill också tillägga att samma person som skrev inlägget även uttalade sig negativt och rentav felaktigt om alla oss deltagare på sin blogg. Hen talade om för sina 350 000 läsare att jag och Anton är det sista paret på jorden som hen vill gå på parmiddag med. Det visar tydligt på hur svårt det här med ”näthat” är och att vuxna människor har svårt att dra gränser för hur vi beter oss på internet.

Nu laddar Sofia och Anton för sommaren. Och då ska paret åka runt med sin ”regnbåge”.

Elinor Sundfeldt och Lars Ekström.

Mycket drama mellan paret

Elinor Sundfeldt, 29, och Lars Ekström, 36, gifte sig i programmet. De var fysiska tidigt och det såg ut att kunna bli kärlek mellan dem. Men så blev inte fallet. De hamnade ofta i diskussioner som gjorde deras relation svårare.

Annons

– Jag önskar att jag och Elinor hade tjafsat mindre. Det har blivit väldigt mycket dramatik och ”allt eller inget”, sa Lars Ekström i SVT:s sändning.

I SVT:s ”Vad hände sen?” berättar han att programmet var lärorikt för honom.

– Det var en ganska bra matchning. Vi har lärt oss mycket av varandra. Jag lärde mig mycket på kort tid. Sen var det inte en matchning som skulle ta oss till ett liv ihop. Jag har lärt mig mer om vad jag söker i livet. Jag har också lärt mig bli mer sann mot mig själv och att vara kanske en aning mer allvarsam, säger Lars.

Svensk Damtidning har sökt Lars, men har inte fått något svar.

Däremot har Svensk Damtidning intervjuat Ellinor som har gett sin syn på tiden med Lars. Hon avslöjar även att hon har hittat kärleken.

Jag skulle säga att matchningen mellan mig och Lars främst var på ett yttre plan. Det är en ganska lång sökprocess till programmet där många frågor ställs om vad för typ av person man söker. Jag lade inte allt för mycket fokus på utsidan då det är svårt att önska ett utseende. För mig handlade det mer om vad som fanns på insidan av den kommande matchningen och där hade jag nog ganska höga krav initialt, säger Elinor.

Annons

– Det är lätt att umgås med Lars när saker ska hittas på. Vi är båda påhittiga och vi hade roligt ihop när vi umgicks. Med när vi lärde känna varandra blev det dock svårare med kommunikationen och med att hitta på saker.

Du upplevde att han bara var glad. Blir man frustrerad av sånt?

– Både ja och nej. Jag tror väl inte att det bara går att vara glad. Eller jo. Men då måste man ju också veta hur det är att vara ledsen, annars vet man inte att man är glad. Men sen menar jag att det jobbiga ligger i att det bara blir ett försök att släta över allt jobbigt genom att bara vara glad.

I ett av avsnitten sa hon att hon hade en magkänsla att det skulle gå åt skogen. Efter den känslan förändrades synen på deras relation.

– Jag brukar nog ha en ganska stark magkänsla till saker som händer, både bra och dåliga. Både på jobbet och privat. Jag har försökt att bli lite mer sann mot den de senaste åren. Tankarna vid den tidpunkten var nog att jag upprepar tidigare fel och att jag blir lite besviken på mig själv att jag inte hade kommit längre där och då, säger hon och fortsätter:

Annons

- Jag har försökt lova mig själv att jag ska bli bättre. Men just där och då var jag inte det, och det gjorde mig främst ledsen på mig själv. Synen på relationen ändrades nog där. Främst att jag nog förstod att han inte skulle kunna ge mig det jag sökte efter. Jag visste ju inte det fullt ut, men det var ditåt min magkänsla lutade.

Ur "Gift vid första ögonkastet".

Även om hon inte fann kärleken i Gift vid första ögonkastet, så var det en bra upplevelse.

Det bästa med Gift vid första ögonkastet är just att lära sig om sig själv. Det är lärorikt att se saker från utsidan. Tack vare programmet bekräftade jag nog det jag sökte med kärleken. Jag upplever inte att jag har varit helt ute och cyklat tidigare, men att jag nu mer kommit till rätta med mig själv och relationer.

Annons

Elinor har hittat kärleken

Elinor och Lars träffades i knappt två veckor efter programmet. Men sedan var det slut.

Det hade nog kunnat varit kortare, men semester och annat drog ut på tiden. Det kändes länge där och då. Jag initierade på att det skulle ta slut, men vi var båda överens. Jag tror ingen av oss blev ledsna. Jag fann kärleken på annat håll, tydligen fanns han där ute som hade allt jag sökte, säger hon.

– Vi träffades på Tinder och det var som kärlek vid första ögonkastet. Det verkade som att vi hade sökt efter varandra länge - och sen var det vi. Vi träffades cirka en månad efter att kamerorna hade släckts, säger hon.

Susanna och Johan under maskeraden i Gift vid första ögonkastet.

Därför sa Susanna nej till giftemål

Johan Skantz, 31, och Susanna Lundberg, 31, var det tredje och sista paret. De hamnade fel med varandra tidigt och var inte heller fysiska med varandra som de andra två paren.

Annons

Det blev i stället många diskussioner. Feminism och Johans olika ordval var heta ämnen.

I SVT:s ”Vad hände sen?” berättar Susanna att hon tycker att de var för olika. Därför valde hon att säga nej till att fortsätta att vara gifta.

– Det var så mycket som inte stämde. Vår värderingar skiljde sig mycket. Det genomsyrade hela vår relation och gjorde att jag vid en punkt störde mig mycket på han gjorde. Jag önskar att jag hade kunnat se förbi och hantera annorlunda, men i den pressade situationen var det mitt sätt att hantera det, säger Susanna.

Hon ångrar att hon var med.

– Jag hade inte gjort det igen. Jag önskar att jag kunde göra det ogjort. Att jag inte hade varit med.

Susanna har pojkvän i dag. Han heter Simon. De träffades på Tinder.

– Vi har hängt ihop i ett halvår. Det känns superbra, säger Susanna i programmet ”Vad hände sen?”

Johan blev förvånad när Susanna sa nej. Han trodde att hon skulle säga ja eftersom de hade blivit bättre på kommunicera med varandra. Han anser inte att de har olika värderingar.

Annons

– Det har vi inte. Inte som jag ser det i alla fall. Vi har lika värderingar och tankesätt i mycket. Vi hade väldigt mycket djupa konversationer genom programmet. Det uppskattar jag väldigt mycket, säger han i programmet ”Vad hände sen?”.

Han anser att problemen mellan dem hade med attraktion och kommunikation att göra.

- Jag fick ju känslan av att hon inte riktigt hittade den attraktionen hos mig som hon hade förväntat. Att det var där det knep sig, säger han.

- Jag anser mig själv vara feminist, så som jag tycker att det ska vara. Det handlar mer om jämlikhet och sunda värderingar än något annat. Det tycker jag absolut är viktigt.

Johan har inte någon flickvän. Men många tjejer har hört av sig.

- Det är väl ett 50-tal kanske. Det är mer än jag hade räknat med.

Svensk Damtidning har haft kontakt med både Johan och Susanna. Båda har av olika anledningar valt att tacka nej till intervjuer.

Annons