Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så lever Jannike Björling idag – efter stormiga relationen med Björn Borg

29 sep, 2022, 13:30 
Björn Borg och Jannike Björling

Jannike Björling och Björn Borg var ett av Sveriges mest omtalade par – och i pressen beskrevs relationen som turbulent.
Idag lever modellen ett helt annat liv långt borta från rampljuset.

Annons
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrottenBrand logo
Björn Borgs kärlekskrascher – stormiga uppbrotten

Jannike Björling var en av de mest omtalade personerna i kändis-Sverige under 80- och 90-talet, främst för sin relation med tennislegendaren Björn Borg, och var ett hett namn i pressen.

Björn Borg träffade Jannike Björling när han var domare för en skönhetstävling som hon medverkade i. Hon var då 17 år gammal och ett år senare fick de sonen Robin ihop.

Jannike Björling, Björn Borg och sonen Robin
Jannike Björling, Björn Borg och sonen Robin.

Därför tog det slut med Björn Borg

Utåt sett beskrevs relationen som turbulent. Jannike anklagades för att endast vara intresserad av Björn Borgs pengar, vilket hon hela tiden förnekade.

Annons

När hon medverkade i TV4-programmet Kändisdjungeln 2009 dementerade hon anklagelserna än en gång och betonade att förhållandet med Björn alltid handlat om kärlek.

– Under de tre åren var det jättebra. Jag var verkligen älskad av honom. Men när man är ung måste man hitta sin egen person och gå vidare, sa Jannike Björling i programmet.

Så lever Jannike Björling idag

Förhållandet tog slut två efter sonen Robins födsel. Jannike Björling fortsatte att livnära sig som modell och ett år efter uppbrottet från Björn Borg gifte hon om sig med fotografen Tony Fernandez.

De var gifta i fem år innan de beslutade sig för att gå skilda vägar. Efter år av vilda fester och skandalomsusade rubriker lämnade Jannike Björling offentligheten och började leva ett mer tillbakadraget liv.

2007 fick hon sonen Liam, sitt andra barn. Hon har utbildat sig till florist och nagelskulptris, men har de senaste åren jobbat inom vården, enligt Femina.

Jannike Björling
Före detta modellen Jannike Björling lever idag ett helt annat liv.

Foto: TT

Annons