Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket pengar ger Leif GW Persson sin exfru – varje månad: "Jag har ju råd"

09 okt, 2023, 08:00 

Leif GW Persson är generös – så pass att han ger sin ex-fru en månadslön.

Annons

Den folkkära kriminologen Leif GW Persson har många strängar på sin lyra. Författare, vinskapare och tv-profil – ja, han har fullt upp. Och det ger klirr i kassan.

Dessutom är han generös: Leif ger hans ex-hustru en traditionsenlig "månadslön", som många bara kunde drömma om.

Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!Brand logo
Så ser älskade barnskådespelarna ut i dag!

Leif GW Persson om okända hustrun Kim

Sedan 1995 kilar Leif stadigt med Kim Olsson, och kriminologen skräder inte med orden när han beskriver sin hustru. Han beskriver henne som “en gåva från livet som han inte gjort sig förtjänt av”.

Trots det, har den långa relationen inte varit en dans på rosor. För Icakuriren har Leif berättat att Kim lämnat honom – två gånger.

– Ja, jag är ju knepig att vara med. Hon har problem med att jag kan vara tyst någon månad och sedan pratar konstant. Hon har stuckit när det blivit för knepigt, men då har jag kommit krypandes efter och bett om ursäkt. Idag jobbar vi på vår relation och pratar mycket, säger han till tidningen.

Innan Kim hade Leif två fruar. Birgitta som han separerade från 1980, och sedan Margareta.

Kim Olsson och Leif GW Persson
Leif och hustrun Kim.

Så mycket pengar ger Leif GW Persson sin ex-hustru varje månad

Det råder ingen tvivel kring att Leif är mån om sina nära och kära. I intervjun berättar han att vid separationen från Birgitta gav henne villan. Margareta då? Hon får en slant i månaden, sedan 1991. Närmare bestämt 50 000 kronor.

Annons

– Jag tycker det är rimligt att mina barns mammor har en vettig ekonomi, och jag har ju råd med det, så varför skulle jag inte göra det? Det handlar om anständighet. I början var det så enkelt när barnen var små och sedan blev det bara så praktiskt. Min andra fru får motsvarande 50 000 kronor i månaden, berättar Leif för Icakuriren.

– För mig betyder det inte ett pillekvitt.

Enligt Nyheter24 hade Leif GW Persson under 2019 en taxeringsinkomst på över 2,2 miljoner kronor. Utslaget på tolv månader ger det en lön på 190 700 kronor, i månaden!

Foto: TT

Annons