Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så mycket tjänar Bianca Ingrosso – svindlande lönen

15 okt, 2022, 13:00 
AvIbraheem Alsalman

Man kan undra vad hon gör med all pengar!

Annons
Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företagBrand logo
Bianca Ingrossos pengar – miljonbeloppen i lön och företag

Bianca Ingrosso, 28, är Sveriges mest kända influencer och företagare.

Hennes affärer har gått som tåget och som blott 25-årig blev hon ekonomisk oberoende.

Ingrosso, vars familj, är Stockholms mest kända med Pernilla Wahlgren och brodern Benjamin i spetsen, gillar att unna sig.

I somras åkte hon på en välbehövlig semester till Marbella med sina vännior och tillika andra influencers så som Alice Stenlöf och Lovisa Worge.

Hon brukar även då och då åka till Italien, ett land hon älskar väldigt mycket. Hon har till och med funderat på att köpa en mysig lägenhet längs kusten.

Och pengarna är förstås inte ett problem för landets sociala medier-stjärna.

Om vi blickar tillbaka till de två senaste åren så ser vi hur miljonerna tickat in på Bianca Ingrossos bankkonto.

Annons

Så mycket tjänar Bianca Ingrosso – svindlande lönen

2020 gjorde hon en vinst på 202 miljoner kronor i sitt bolag Sammy Holding. Enligt Expressen är det resultatet av att Bianca Ingrosso sålt sin andel på 29 procent i sminkvarumärket Caia Cosmetics som låg i bolaget Beauty Icons AB för 145 miljoner kronor, samtidigt som hon plockar ut drygt 57 miljoner kronor i utdelning ur ett dotterbolag.

57 miljoner kronor är utdelningen ur Bianca Ingrossos dotterbolag Bianca Ingrosso AB. 145 miljoner kronor är köpeskillingen för Ingrossos andelar i Caia Cosmetics, där varje enskild aktie var värd ungefär fem miljoner kronor.

Förra året blev det nästan ännu bättre ekonomiskt.

Breakit skriver att Bianca Ingrosso AB omsatte 31,2 miljoner kronor 2021. Och då gäller det bara intäkterna från sociala medier.

Hon gjorde även en vinst på 27, 8 miljoner kronor, vilket är ett litet tapp från året innan då omsatte hon 34,7 miljoner kronor och gjorde en vinst på 30,5 miljoner kronor.

Bolaget Sammy Holding gjorde en vinst på 33 miljoner kronor. Totalt tjänade Bianca Ingrosso alltså omkring 63,5 miljoner kronor.

Med det sagt kan vi lugnt konstatera att Bianca Ingrosso, 28, kan ta semester lite när som helst och kan åka lite var som helst.

Influencern är just nu aktuell med "Bianca", som är en talkshow och som kommer sändas fredagar och lördagar framöver i Kanal 5 och Discovery Plus.

Annons