Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Så ser Jenny Strömstedts dolda kändissyster ut – därför känner du igen henne

22 maj, 2024, 04:30 
TV4:s Jenny Strömstedt har en syster som faktiskt skymtas i rampljuset då och då. Så här ser hon ut – och därför känner du igen henne.
Annons

Jenny Strömstedt är en av TV4:s mest profilerade journalister, som lett flera storsatsningar på kanalen. Hon syns regelbundet i Nyhetsmorgon, och driver vid sidan av podden Röda vita rosen med vännen Victoria Skoglund.

Ja, Jenny har de flesta som kollar på tv bra koll på. Men visste du att hennes syster också rör sig i branschen?

Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”Brand logo
Jenny Strömstedt om framtiden i Nyhetsmorgon: ”Får stå ut”

Därför känner du igen Jenny Strömstedts syster Ulrika

Det var på Instagram som Jenny i dagarna publicerade en härlig bild ihop med systern Ulrika von Vegesack. Och visst kan man tänka sig att följarna stannade upp vid syskonbilden – de är ju oerhört lika varandra!

Annons
Jenny Strömstedt och systern Ulrika von Vegesack tar en selfie
Foto: Instagram

Men det är inte bara att hon är en kopia av sin syster som gör att Ulrika ser bekant ut. Hon har nämligen också valt en karriär inom tv och media, men håller sig mer bakom kameran.

Ulrika är en flerfaldigt prisbelönt produktionsdesigner, som bland annat stått för scenografin i den nya filmen Ronja Rövardotter och Ted – för kärlekens skull. Den sistnämnda vann Ulrika en Guldbagge för 2018.

Ulrika har studerat vid Universität der Künste Berlin, och har sedan innan en arkitektexamen från KTH i Stockholm. Hon arbetade också i Tyskland fram tills 2010, då hon tog sig ann svenska långfilmer och projekt.

Annons
Jenny Strömstedt med Ulrika von Vegesack
Jenny och Ulrika på Guldbaggegalan 2020.Karin Törnblom/TT
Annons

Så ser Jenny Strömstedts syster ut

Dessutom har Ulrika faktiskt synts till på syrrans jobb, i Nyhetsmorgon! Till skillnad från Jenny tog Ulrika passagerarsätet och var bara gäst, för att prata om arbetet med Ronja Rövardotter.

– Det var ett ”once in a lifetime” projekt. Så stort och mäktigt och lite läskigt, att sätta igång en så älskad bok och film som Ronja är. Man har varit rädd att inte kunna göra det rättvisa, berättade Ulrika då.

Så, om du kände igen Ulrika är det ju faktiskt inte konstigt alls. Hon är en riktig höjdare inom branchen!

Jenny Strömstedts syster Ulrika von Vegesack i Nyhetsmorgon
Foto: TV4

Foto: TT

Annons