Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Lundell öppnar upp 7 år efter händelsen – ärliga orden om tuffa tiden

09 mar, 2024, 18:15 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu berättar Sanna Lundell om tuffa tiden – på årsdagen sju år senare.
Annons

Sanna Lundell, 45, har en framgångsrik karriär inom media bakom sig. Hon har bland annat vunnit en Kristallen tillsammans med Hasse Aro efter programmet "Stalkers" och agerade sommarvärd i "Sommar i P1" 2015.

Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024Brand logo
Folkkära svenska profilerna som lämnat oss 2024

Sanna Lundell har tre barn med Mikael Persbrandt

Sedan 2005 har hon levt tillsammans med Mikael Persbrandt. Paret är sambos och har tre söner tillsammans.

Och även om karriären har blomstrat sedan hon klev ut i arbetslivet, har det varit desto tuffare på det privata planet.

För prick sju år sedan gick nämligen Sannas mamma Barbro Zackrisson bort i självmord.

Sanna Lundell om relationen till mamman

Barbro Zackrisson var Ulf Lundells första fru, och tillsammans fick de Sanna som sedan sin mors bortgång varit väldigt öppen med sin sorg.

Annons

– Vi hade en väldigt nära relation jag och mamma, men den var ju också var präglad av att hon inte alltid mådde bra. Så jag kan också känna lättnad, vilket kan vara tabubelagt att prata om, har Sanna tidigare sagt till Allas.

Sju år sedan Barbro Zackrissons död

Den 9 mars markerar årsdagen för Barbros död. Sanna har tidigare berättat att dagarna innan årsdagen oftast är fyllda av ångest, eftersom det är speciellt att förlora någon i suicid.

Barbros självmord den 9 mars 2017 var inte första gången hon försökte avsluta sitt liv.

Första gången skedde då Sanna bara var 14 år, och även om sorgen varit total fanns det någon form av lättnad eftersom rädslan varit överhängande ända fram till dagen hon gick bort.

Annons

– Den rädslan försvann när hon försvann och det har på något sjukt sätt underlättat mitt liv, jag behöver inte förhålla mig till det och vara orolig hela tiden.

Sanna Lundells hyllning till mamman på årsdagen

Lördagen markerar alltså sju år sedan Barbro gick bort. Det väljer Sanna att uppmärksamma med ett inlägg på Instagram.

"Mammis❤️ Sju år sen du lämnade. Sörjer dig fortfarande i vågor men sorgen är…inte vansinnig längre. I dag gick jag o Fox på Liljevalchs och såg vårutställningen och åt lunch på Blå Porten precis som du och jag brukade göra", skriver Sanna och fortsätter:

"Du var så närvarande, så med oss precis hela dagen. I vattenglittret, i knopparna, i ljuset, i svanarna som seglade över oss, i varenda penseldrag och varenda andetag. Du är på en sån vacker plats nu, jag bara vet det, och det gör mig trygg. Tårarna har förstås sprutat till och från hela dagen för att jag saknar dig så besinningslös men mest av allt av nån slags innerlig tacksamhet över att just du var min mamma❤️"

Annons