Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Lundell talar öppet om Mikael Persbrandts drogmissbruk

16 dec, 2020, 12:04 
https://image.svenskdam.se/image-6152543?imageId=6152543&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Ellen Myrgård Lindén
sanna lundell mikael persbrandt
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt är ett av Sveriges hetaste kändispar. I en ny podd berättar Sanna mer om deras relation och avslöjar att de har provat på parterapi.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 50?

Journalisten Sanna Lundell och skådespelaren Mikael Persbrandt har varit ett par i 14 år och relationen har under stundom beskrivits som stormig. Paret har gått skilda vägar flera gånger, för att sedan återförenas. Genom åren har de även levt som särbos med separata boenden. Tillsammans har de tre barn – Igor, Lo och minstingen Fox. Sanna har även 19-åriga dottern Olga från en tidigare relation med artisten Wille Crafoord.

Sanna Lundell om Mikael Persbrandts missbruk – och medberoende

För tre år sedan släppte Mikael Persbrandt självbiografin "Så som jag minns det" där han öppet berättar om sina missbruksproblem med både droger och alkohol. Och nu tar även Sanna fatt i ämnet i en ny podd vid namn ”Hedman och Hedén – en beroendepodd", som Magnus Hedman och Nemo Hedén driver.

– För att aldrig nånsin gå in i förnekelse kring de här sjukdomarna så pratar vi om bipolär sjukdom och beroendesjukdom i stort sett dagligen, hela tiden, och vi skämtar väldigt mycket om det, säger Sanna Lundell i podcasten.

Annons

Dessutom berättar hon att paret har provat på parterapi, men att kvinnan de valde att samtala var en smula märklig.

– Jag och Micke började gå i parterapi hos en kvinna som jobbade inom Svenska kyrkan. Hon var väl utbildad parterapeut, men hon hade absolut noll koll på beroendesjukdomar och terapi. Hon var så här: ”Kan ni inte testa att dricka ett glas vin tillsammans?”. Det var helt sjuka tips när jag tänker tillbaks, vi kan skratta så mycket åt att vi gick hos henne tre gånger, Micke tyckte att hon var så bra, säger Sanna Lundell med ett skratt.

Dessutom förklarar Sanna vad som blev parets räddning.

– Vi är extremt medvetna, det är den stora skillnaden och den stora räddningen.

Foto: TT

Annons