Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsen om ersättaren i Allsång på Skansen – SVT:s beslut

16 aug, 2022, 14:07 
Sanna Nielsen

Flera folkkära profiler har pekats ut som Sanna Nielsens ersättare.
Men en ligger bättre till än andra.

Annons
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tidernaBrand logo
Här är alla programledare i "Allsång på Skansen" genom tiderna

Det blev totalt sju somrar för Sanna Nielsen, 37, som programledare i Allsång på Skansen. Efter kvällens program lämnar hon över stafettpinnen till någon annan.

Flera folkkära artister och profiler har pekats ut som Sanna Nielsens ersättare. Men vem som ska ta över Sollidenscenen är långt ifrån klart, även om det finns många som är intresserade av rollen.

– Det är nog det största professionella och personliga kvitto man kan få i Sverige att få rollen som allsångsledare. jag tycker också att det hade varit så rätt i tiden att en mörk svensk kille går upp och gör det, det är något som hade varit revolutionerande, sa artisten John Lundvik till Hänt.

Tittarna vill se Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer, 40, lämnade nyligen juryrollen i Talang och efter sortin är det många som hoppats få se henne som Sanna Nielsens ersättare. Men enligt artisten själv är det inte aktuellt.

Annons

– Jag har fått frågan ett par gånger för ett antal år sen. Det kändes inte rätt just då, och jag ångrar inte det. Allt har sin tid, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Men det är inte jag som sätter på mig Sannas klackar nästa år. Skulle inte ens bli lång nog även om jag försökte.

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen, 37, gör ikväll sitt sista program som programledare för Allsång på Skansen.

SVT:s besked om framtiden

Enligt Unibets odds är Oscar Zia, Marie Sernholt och Danny Saucedo favoriter att ta över Allsång på Skansen.

Henrik Holm, spelexpert på Unibet, säger till Aftonbladet att Oscar Zia är den som ligger bäst till, men artisten själv väljer att lägga locket på.

Det som i alla fall är klart är att Skansen kommer få en ny programledare nästa år. Tidigare har Sanna Nielsen meddelat sin fortsättning under säsongsavslutningen, men enligt SVT kommer det dröja innan ersättaren avslöjas.

Annons

”Processen är igång men vi kommer inte avslöja vem det blir under sommarens säsong. Det avslöjar vi först till hösten”, skrev Anton Glanzelius på SVT till Nöjeslivet tidigare i augusti.

Sanna Nielsens ord om sin ersättare

Säsongsavslutningen kommer att bli extremt känslosam för Sanna Nielsen. Även om hon är tillfreds med sitt beslut att lämna så känns det ändå vemodigt att lämna den scen som bjudit på så mycket sång, skratt och härliga minnen.

Likt SVT väljer Sanna Nielsen att ligga lågt om vem hennes ersättare kan tänkas bli.

– Jag vet inte ens om det är klart. Jag vill varken sia om det där eller lägga mig i. Men jag kommer att önska den personen lycka till när det är dags, säger Sanna Nielsen till TT.

Oscar Zia
Oscar Zia har tidigare varit programledare för Melodifestivalen. Nu pekas han ut som Sanna Nielsens ersättare.

Foto: TT

Annons