Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsen utskälld efter beteendet med sonen: "Om de hade vetat..."

02 maj, 2022, 15:00 
AvIndra Nordemar

Sanna Nielsen har blivit kritiserad för hur hon sköter sin roll som mamma.

Annons
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!Brand logo
Svenska folkkära tv-profilerna – då & nu!

Sanna Nielsen är en av Sveriges mest folkkära artister, vilket också innebär att det inte är sällan som hon har många bollar i luften.

I sommar är hon tillbaka som programledare för svenskarnas favorit sommarprogram, Allsång på skansen, och det blir hennes sjunde år i rollen. Även en nypremiär av musikalen ”Funny girl” väntar, och därefter ger hon sig ut på julturné som blivit en årlig tradition.

Men inför fjolårets turné skedde en stor förändring i Sannas liv – hon välkomnade nämligen sin förstfödde, sonen Gibson, till världen.

Trots den stora omställningen i vardagen valde hon bara någon månad senare att ändå ge sig ut på vägarna turnera, vilket inte var uppskattat av många.

Kritikstorm mot Sanna Nielsen efter beslutet om sonen

I sociala medier svämmade Sannas kommentarsfält över av arga kommentarer.

– Framför allt är det ofta kvinnor som har skällt. Jag tycker vi kvinnor borde lyfta, hjälpa och supporta varandra i stället. I musikbranschen hejar vi mycket på varandra i stället för att ge kritik för att man väljer att jobba, säger hon till Aftonbladet.

Annons

Sannas sambo och pappa till Gibson är gitarristen Joakim Ramsell, som också är orkesterns kapellmästare, vilket innebär att även han är med ute på turnéerna.

– Den här kritiken är jättetråkig. Om de ändå hade vetat hur vi har det… Joakim och jag var med vår son 22,5 timmar varje dygn under turnéen. Det är 2022, man kan pumpa ur bröstmjölk, allt fungerade hur bra som helst. De en och en halv timme vi stod på scenen sov han oftast, annars var min kompis sedan 20 år tillbaka, som jag gick på gymnasiet med, där som barnvakt. Allt gick så himla bra.

Sanna Nielsen om mammarollen: "Finns ju ingen manual"

Gibson är i dag sex månader gammal, och att balansera artisteriet med mammarollen har enligt Sanna hittills fungerat prima, även om folk alltid har något att anmärka på.

– Det finns ju ingen manual för att vara förälder. Det är väldigt roligt när man har löst en kod, men då händer något annat.

Foto: TT

Annons
Annons