Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsens känslostorm i SVT – berättar om tuffa skilsmässan

27 jan, 2024, 20:30 

Sanna Nielsen blir känslosam när hon berättar om den uppslitande skilsmässan.

Annons

Årets säsong av Stjärnorna på slottet lider efter mycket skratt och tårar mot sitt slut. I fem avsnitt har vi fått lyssna på Caroline af Ugglas, Marcus Samuelsson, Pernilla Wiberg, Mark Levengood och slutligen Sanna Nielsens livshistoria.

I Sannas avsnitt berättar hon om karriären från Bromölla till Eurovison song contest, kärleken, och en skilsmässa som förändrade allt.

Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Sanna Nielsens skuldkänslor efter föräldrarnas skilsmässa

Året var 2011, och Sanna Nielsen var nykär i sin bandmedlem Joakim Ramsell. Karriären gick som tåget, och livet lekte. Men då skulle Sanna Nielsen få ett besked som vände hennes liv upp och ner.

– Jag var ju superkär och jättelycklig med Joakim. Och sen en dag så får jag då ett samtal. Och det är min pappa som ringer till mig. -"Jag och din mamma ska skilja oss", berättar Sanna Nielsen i Stjärnorna på slottet.

Annons

– Och där kan jag faktiskt helt ärligt säga att min värld bara föll samman. För då har ni också hört om mina föräldrar och hur viktiga de har varit. Jag blev så liten och känner direkt att det här är mitt fel.

Sanna Nielsen började alltså beskylla sig själv för sina föräldrars skilsmässa. Hon satsade på musiken redan som barn, och föräldrarna Ing-Mari och Christer hade fullt upp med att skjutsa henne fram och tillbaka och stötta hennes drömmar.

– Är det för att ni fick åka med mig till alla talent-tävlingar och alla gick? Att ni inte fick den där tiden tillsammans som par?

Sanna Nielsens bakslag efter tuffa skilsmässan – berättar i SVT

Det ledde till att Sannas mående sjönk i botten, och det uttryckte sig även fysiskt.

Annons

– Jag tror det hinner gå fyra dagar eller nånting sånt, och sen vaknade jag upp mitt i natten av en sån oerhörd klåda. Så fort jag kliade, så ploppade det upp massor av stora öar på hela min kropp. Jag hade fullt med utslag. Jag hade fått nässelfeber över hela kroppen, berättar Sanna i programmet och fortsätter:

– Jag var stressad jämt för att jag inte riktigt visste hur jag skulle deala med det. Jag börjar få tvångstankar. Jag låser dörren hemma i lägenheten och måste kolla den tre gånger. Sen går jag ner för trappen och ställer mig bakom en pelare- och tittar fram emot dörren sex gånger. Jag gör detta för att jag måste ha kontroll på nånting.

– Det är många som frågar. Men du var ju vuxen. För mig var det så otroligt kopplat till- att det var jag som var orsaken till att de "split up", säger Sanna i Stjärnorna på slottet.

Joakim Ramsell och Sanna Nielsen
Sanna Nielsen lever med kärleken Joakim Ramsell sedan 2008, och har sonen Gibson ihop.

Foto: SVT

Annons