Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanna Nielsens vädjan – efter falska uttalandena :"Snälla gå inte på det"

17 jul, 2023, 19:00 
https://image.svenskdam.se/image-9733033?imageId=9733033&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=100&x=0&y=0
Samuel Björn
Sanna Nielsen
Sanna Nielsen var programledare för Allsång på Skansen mellan 2016 till 2022.

Sanna Nielsen går ut och vädjar sina följare att inte gå på de falska uttalandena.

Annons
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim RamsellBrand logo
Sanna Nielsens hemliga kärleksknep med Joakim Ramsell

Den folkkära artisten Sanna Nielsen lade under dagen upp en story på sin Instagram-sida där hon uppmanade sina följare att gå in och anmäla fake-konton som uppger sig för att vara henne. Dessa konton uppger sig för att vara henne och ber om folks telefonnummer, menar sångerskan som varnar folk att inte falla för bluffen.

Flertalet kändisar utsatta för bluffen

Under senaste tiden har många kändisar gått ut på sina sociala medier för att varna sina följare om lurendrejerier och fake-konton som som skapats i deras namn.

Under en lång tid har kändisars bilder används i samband med reklamer där de uppges stå bakom en produkt som de i själva verket inte gör och gör uttalanden som de inte gjort. Genom åren har stora stjärnor som Hockeylegendaren Peter Forsberg, media-profilen Filip Hammar och ägaren av H&M Stefan Persson blivit utsatta för denna bluffvåg.

Annons

Så sent som i vintras rapporterade Svensk Dam att Jill Johnson hade blivit utsatt för samma typ av bluff. Hon publicerade då ett inlägg om att någon skapat ett fake-konto med hennes namn och bild.

"Not me!!! Borde vara straffbart att utge sig för att vara någon annan och sen kontakta och bedra människor! Så tröttsamt", skrev hon i inlägget.

Jill Johnson
Jill Johnson fick i vintras nog av att konton uppgas sig för att vara henne på Instagram.

"Snälla gå inte på det"

Nu är Sanna Nielsen nästa kändis i led att träda ut som ett offer för denna typ av bluff. I hennes story skriver hon:

"Det finns konton som utger sig för att vara jag. De ber er om ert telefonnummer osv, snälla gå inte på det. Mitt konto har en blå verifieringsknapp bredvid mitt namn. Anmäl fakekonton!"

Sanna Nielsen
Sanna Nielsens uppmaning till sina följare på Instagram.

Det verkar finnas flera olika sett som dessa bluffmakare arbetar efter. Denna gång är det alltså inte fake-reklam som utger sig för att ha en kändis uppbackning som de inte har. Utan för Sanna verkar det snarare handla om bluffmakare som går direkt på olika personer för att lura till sig information.

Usch så dåligt!

Annons