Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tony Irvings utspel efter Lets Dance säsongen: ”Patetiskt, irriterande, och totalt oacceptabelt”

17 jul, 2023, 13:00 
Samuel Björn
Tony Irving
Tony Irving gjorde i år sin 18:e säsong som domare i Let's Dance.

Let's Dance-profilens ord efter påhoppen på Charlotte Kalla -"Satte hennes och barnets liv i fara".

Annons
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”Brand logo
Tony Irving: ”Längtar efter att säga hur dåligt de alla börjar”

Sedan 2006 har svenska familjer samlats i tv-soffan under helgerna för att se olika svenska profiler visa upp sina danskunskaper i Let's Dance. Lika länge har vi fått ta del av Tony Irvings kritik som under åren varit lika kärleksfull som stundtals stenhård.

Under de 18 säsonger som programmet sänds har vi fått tagit del av alla möjliga oväntade händelser, positiva som negativa. Likaså fick vi under årets final av programmet, och Tony Irving är tydlig med vad han tyckte om den överraskningen.

"Ska enligt mig vara inspärrade"

Under Charlotte Kalla och Tobias Karlssons nummer sprang nämligen två stycken klimataktivister från "Återställ våtmarkerna" in på scenen med skyltar samtidigt som de kastade ett pulver över dansgolvet.

Annons

Detta tilltaget fick många tittare att ilskna, nu talar domaren Tony Irving ut om händelsen.

– Det skapar irritation bland folk som gör att de blir mer irriterade över deras sätt att hantera saker, och sakfrågan försvinner. Så det blir “de där aktivisterna”- men det är inte de som är aktivister egentligen. De är personer som propagerar för att återställa våtmarkerna, säger han till Nöjeslivet och fortsätter.

– Men sättet som de gör det på är patetiskt, irriterande, och totalt oacceptabelt i ett samhälle där vi alla måste vara eniga om hur vi ska bete oss.

Tony berättar i intervjun att han tycker att personerna borde straffat för tilltaget som han menar var livsfarligt.

– Sen kan jag bara säga så här: Tre personer som sätter en gravid kvinnas liv i fara ska enligt mig vara inspärrade. De förtjänar allt de får i livet. Charlotte Kalla var höggravid när de sprang ut på golvet, och de slängde pulver på ett trägolv som gjorde det halt som is. Om Charlotte Kalla hade ramlat så hade det varit en otrolig skada för hennes ofödda barn.

Let's Dance
Klimataktivisternas intåg på Let's Dance-scenen fick stor spridning på sociala medier efter att en av aktivisterna blev omkulltacklad av filmkameran som följde Charlotte och Tobias dans.

Charlotte Kallas ord efter händelsen

I en intervju med Expressen berättade Charlotte Kalla om att hon först inte riktigt förstod vad det var som hände, men att hon i efterhand kände en ilska mot de klimataktivisterna som inte bara var nära att förstöra hennes framträdande utan också skulle kunnat varit en fara för henne och hennes bebis.

Annons

– Men idioter? Vad gör de? Fattar de inte att det är direktsändning? Berättar Charlotte att hennes första tankar var innan hon hade förstått vad det var som faktiskt hände.

– Det var först när jag såg sändningen i efterhand senare på natten som jag insåg hur nära de var mig. Och de hade ju ingen koll på hur jag skulle röra mig på dansgolvet. Det var ju ändå en ganska snabb dans.

– Och shit, tänk om de hade sprungit i mig och jag hade fallit handlöst i golvet, säger hon i intervjun.

Charlotte förklarar avslutningsvis att hon ilsknade till när hon tänker på att de gjorde detta trots att hon var höggravid.

– Ja. Hur de kunde utsätta mig för det här. Det blev ju snorhalt på golvet av det där pulvret också.

– Vi hade försökt att vara så noggranna som det någonsin var möjligt under säsongen för att undvika fall som kunnat orsaka trauma mot magen.

Annons