Sanningen – därför försvann Harald Treutiger helt från rutan

Harald Treutiger

Nu berättar Harald Treutiger själv sanningen om varför han plötsligt försvann från tv-rutan.
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 18?
Slå på ljud

Harald Treutiger var den okrönta kungen av lättsam tv-underhållning. Hans braksuccé "24 karat" lockade vid en tidpunkt hela fyra miljoner tittare varje sändning – och Harald var Sveriges största programledare.

Men nu är det väldigt länge sedan någon såg Harald i rutan. Publikfiaskot "Jakten på ökenguldet" blev en sorglig sorti för den fryntlige göteborgaren.

Harald Treutiger försvann – det gör han nu

Harald Treutiger

Harald Treutiger – vilken hjälte!

Enligt Harald själv fungerar hans programledarskap inte i den moderna tv-världen.

– Det är ett avslutat kapitel. Jag skulle inte passa i många av de stora underhållningsprogrammen i dag. Men jag skulle inte ha något emot att göra någon mysig och kul grej, jag har inget emot tanken, säger Harald Treutiger i en intervju med Expressen.

Men gång i tiden var han något av en kung i tv-världen. Harald minns hur det var att stå på den absoluta toppen – och att kunna utnyttja detta i kontraktsförhandlingar.

– Det slumpade sig så att TV3, TV4 och Kanal 5 ringde inom loppet av några veckor. Då frågade jag SVT ”vill ni vara med i matchen” och så sa jag upp mig och funderade ett tag. Till slut blev det så att jag stannade kvar men som frilans på fyraårskontrakt, med högre ersättning än som anställd. Det är en ”once in a lifetime”-grej att göra braksuccé och plötsligt bli eftertraktad från många håll samtidigt, det gjorde jag att kunde spela ut dem mot varandra, säger Harald till Expressen.

Harald Treutiger arbetar som skeppare

2011 bytte Harald bana helt. Han utbildade sig till skeppare och tog anställning på båten M/S Svea af Bohuslän.

– Nu i sommar ska jag faktiskt jobba för ett sådant här båtsightseeingföretag i skärgården i Göteborg. Det är middagsturer med räkor, lax och sådana grejer. Nu fyller jag 65 och då blir det mer ett vanligt arbete, det är lite tokigt, säger Harald.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket