Sanningen bakom beslutet i Robinson - veckan innan finalen: ”Inte självklart”

17 maj, 2023, 21:00 
AvFelicia Plåt
Robinson
Oscar fick ta ett tufft beslut under tisdagens avsnitt i Robinson. Foto: TV4

Oscar berättar sanningen om sitt beslut i Robinson.

Annons

Robinson-deltagarna kommer närmare och närmare finalen. Och nästa vecka avgörs det vem som blir årets Robinson 2023. Efter att ha varit fast på en tropisk ö i över en månad, utan riktig mat eller vatten börjar man bli trött. Och många längtar hem.

Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”
Här blir Anders Lundin irriterad på deltagarnas beteende i ”Robinson”

Deltagaren Oscar Hammastedt, 31, är redo för finalveckan då han under måndagen vann en immunitetstävling. Men han vann även ett pris som fick många att bli berörda. Han fick nämligen två telefonsamtal hem. Ett till sig själv och ett till en vän på ön.

Fina gesten till kompisarna

Och när programledaren Anders Lundin berättade om priset började flera av deltagarna att gråta. Två som blev extra besvikna över att inte vinna samtalen hem var Sophie Sörkvist, 27 och Elin Ambrosiani, 40 som verkligen längtade hem.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

När Oscar skulle välja vem av hans kompisar på ön som skulle få det andra samtalet valde han Elin som brast ut i gråt. Sedan kom han även med chockbeskedet att han även gav bort sitt egna samtal till Sophie vilket var en riktig fin gest.

Sanningen bakom beslutet

Nu avslöjar Oscar sanningen bakom belslutet i en intervju med Hänt.

– Jag fick ju två samtal och fick lov att ge bort båda faktiskt. Det kom inte med i avsnittet men Anders Lundin sa direkt att jag fick ge bort två samtal, berättade han för Hänt.

Men han avslöjar även att valet inte var helt självklart. Han själv hade tänkt prata med sin mamma, pappa och bror men tillslut valde han att ge bort samtalet.

– Men så tänkte jag att de finns de som vill ha det mycket mer än mig. Det är ju ändå ganska sent i tävlingen, så oavsett vad som händer så kommer man ju se dem förr eller senare snart igen, säger han till Hänt.

Elin och Sophie
Oscar gav bort sina telefonsamtal till Elin och Sophie. Foto: TV4

Är van vid äventyr

Oscar som är en riktig äventyrare är van vid att vara ute i naturen utan telefon eller täckning. Vilket även har gjort att hans föräldrar är vana vid att inte nå honom under några veckor.

Annons

– Min hobby är ju att campa och fiska. Då säger jag ofta till mina föräldrar: ”Ok, nu ska jag ut i vildmarken där det inte finns någon täckning, jag kommer vara borta i en vecka, kanske två veckor. Om jag inte hör av mig efter tre fulla veckor har gått då kan ni få ringa folk och försöka ta reda på var jag är. Skulle jag inte vara funnen innan tredje veckan är slut får ni väl hitta någon som letar upp mig, för då har jag problem”.

Annons