Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Sanningen bakom Suzanne Axells avhopp från "Fråga doktorn"

Suzanne Axell

Suzanne Axell slutar som programledare för "Fråga doktorn" efter 18 år. Nu berättar den folkkära TV-profilen sanningen bakom avhoppet.
Allt om Suzanne Axell!
Slå på ljud

Nyheten skapade rubriker Sverige över – efter 18 år ska Suzanne Axell sluta som programledare för det populära SVT-programmet "Fråga doktorn".

I pressmeddelandet gick att läsa att att Suzanne stannar kvar på SVT men i en ny roll.

– Jag slutar som programledare, men fortsätter att jobba i redaktionen. Jag kommer att göra reportage och följa upp en del av alla våra fina gäster som vi har haft genom åren, för att se vad som hänt i deras liv.

Avhoppet skedde inte utan dramatik. Nu berättar Suzanne om sitt hårda krav till SVT.

Suzanne Axells krav till SVT

I helgen avslöjades det att Suzanne Axell ska medverka i TV4-programmet "Let's Dance". När programledaren fick erbjudandet kom hon med ett hård bud till SVT.

– TV4 ringde mig innan jul och jag vill gärna prova på "Let’s Dance" så jag gick till min chef och sa att de vill ha med mig, säger Suzanne Axell till Aftonbladet.

– Jag hade då redan bestämt mig för att sluta på ”Fråga doktorn” så jag sa att om jag inte får tillåtelse att vara med så får jag sluta redan nu. I värsta fall hade de väl fått sparka ut mig.

LÄS MER: Suzanne Axell och Gunilla Hasselblad – så är deras relation

Suzanne behövde dock inte oroa sig, chefen gav grönt ljus.

– Men då ville de jättegärna att jag skulle vara kvar och köra som programledare fram till första mars, det var en stark och uttalad önskan från deras sida och det blev jag naturligtvis glad för. Men jag tror det kom som en överraskning för dem.

Därför slutar Suzanne Axell leda "Fråga doktorn"

Suzanne Axell har pendlat mellan Stockholm och Umeå under sin tid som programledare för "Fråga doktorn".

När hennes mamma var med om en fallolycka i december började hon reflektera över sin vardag och vad hon vill lägga tid på.

– Jag hinner inte med de människor som står mig närmast. Jag bor i innerstan och kan nu gå till mamma och fika istället för att sitta och vänta på ett tåg som inte kommer så det är lite filosofiska tankar som har kommit in.

Foto: TT

LÄS MER: SVT-profilens svåra val – efter den tragiska händelsen

LÄS MER: Stjärnorna på slottets tragiska öden – försvann efter programmet

LÄS MER: Victoria drogs in i infekterade bråket – sanningen bakom